Zahvaljujući sljedećim stvarima žene mogu smršavjeti i riješiti se sala na trbuhu

Foto: Shutterstock

SALO na trbuhu jedan je od najčešćih estetskih, ali i zdravstvenih problema kod većine ljudi. Iako je njegovo uklanjanje teško i zahtijeva mnogo vremena, ono je ipak moguće. Tako barem tvrdi liječnik Mike Bohl koji je za portal Eat This podijelio nekoliko savjeta koji bi trebali pomoći svim ženama da se jednom zauvijek riješe nakupljenog sala na trbuhu.

Posvetite se kardio vježbama

Kardio može, i trebao bi, biti vaš novi najbolji prijatelj, tvrdi dr. Bohl. "Kada se radi o mršavljenju i održavanju željene kilaže, ključna je definirana fitness rutina'', objašnjava, a mnogobrojna istraživanja to itekako potvrđuju. Prema studiji Medicinskog centra Sveučilišta Duke, izvođenje aerobnih odnosno kardio vježbi najproduktivnija je metoda za skidanje trbušne masnoće koja predstavlja veliki zdravstveni rizik za većinu ljudi.

Nemojte zanemarivati trening snage

Trening snage još je jedna ključna komponenta režima vježbanja kada se radi o mršavljenju. "Vježbanjem snage sagorijevate kalorije dok ste u teretani i dok ste kod kuće na oporavku. Ako želite zategnuti izgled, trening snage je način na koji ćete to postići", savjetuje Bohl.

Konzumirajte visokoproteinsku hranu

Dodavanje nemasnih proteina vašim obrocima izvrstan je način da se osjećate siti bez unosa puno dodatnih kalorija. Dr. Bohl ističe: "Nemasni proteini, poput piletine, ribe i biljnih proteina, izvrstan su izvor prehrane i dobro će se uklopiti s vašim treningom snage."

Bazirajte prehranu na zdravim ugljikohidratima i mastima

Gubitak tjelesne težine općenito se odnosi na kalorijski deficit pa zato morate jesti manje kalorija nego što trošite. Dr. Bohl kaže: "Provedeno je mnogo istraživanja o tome je li prehrana s niskim udjelom ugljikohidrata ili s niskim udjelom masti bolja za mršavljenje... Kada osmišljavate svoj obrok, umjesto da naglašavate ugljikohidrate naspram masti, samo se usredotočite na prehranu zdrave verzije jednih i drugih. Zdravi ugljikohidrati uključuju cjelovite žitarice, a zdrave masti uključuju mononezasićene i polinezasićene masti."

Ako se pitate koji su ugljikohidrati najzdravije opcije za potporu vašim naporima za mršavljenje, UPMC Health Beat objašnjava da su povrće, voće i cjelovite žitarice dobar izbor jer su puni dijetalnih vlakana, vitamina i minerala. A kada je riječ o zdravim masnoćama, "dobre" nezasićene masnoće, odnosno mononezasićene i polinezasićene masnoće koje navodi dr. Bohl, uključuju hranu poput ribe, orašastih plodova, sjemenki i biljnih ulja.

Pročitajte više