Zbog ovih savjeta osjećat ćete se poput profesionalca, a kilogrami će ići dolje

VEĆINA ljudi pokušava smršavjeti najmanje četiri puta godišnje, navode statistički podaci. No samo jedna od stotinu uspije izgubiti kilograme i s ponosom može podijeliti svoju priču o uspjehu.

Jedan od najpoznatijih stručnjaka za emocionalno konzumiranje hrane, dr. Roger Gould uvjeren je da nas naše emocije, a ne nedostatak volje, sprječavaju da trajno izgubimo kilograme. 

Prije nego što počnete svoju bitku s kilogramima, važno je upamtiti ove stvari.

Budite dosljedni

Uvijek je teško započeti dijetu koja se sastoji samo od konzumiranja voća i povrća. Pogotovo ako ste do sada većinom jeli brzu hranu. 

To je veliki stres za vaše tijelo i ono će u skladu s tim reagirati. Nemojte odmah na početku od sebe puno zahtijevati.

Pratite svoj napredak

Vrlo je važno pratiti svoj napredak jer ćete tako dobiti pravu sliku o izgubljenim kilogramima. U mnogim slučajevima ćete morati pričekati nekoliko mjeseci dok ne uočite promjene na tijelu. Kako ne biste izgubili motivaciju, vodite evidenciju o svim promjenama.

Budite aktivni

Plan zdrave prehrane pomaže u gubitku kilograma, ali vrlo je važno kombinirati zdravu prehranu i tjelovježbu. Čak će i hodanje biti od velike pomoći.

Odredite kakav vam je metabolizam

Ako imate spor metabolizam, naoružajte se strpljenjem. Imajte na umu da će dugoročni rezultati jednog dana postati vidljivi. Metabolizam možete ubrzati redovitim unosom vode, voćem i povrćem.

Svaka dijeta zahtjeva nadzor

Ako ste odlučili krenuti na dijetu, razmislite o tome da se obratite nutricionistu radi nadzora i savjeta.

Pročitajte više