Znanstvenici otkrili koja vam namirnica može pomoći pri mršavljenju

Foto: 123RF

AVOKADO je namirnica kojom možete smanjiti rizik od prejedanja, potvrdila je studija koju je objavio Illinois Institute of Technology. Iako sadrži velik udio masti, avokado vam može pomoći i u postizanju i održavanju zdrave tjelesne težine.

"Avokado pruža gotovo 20 esencijalnih hranjivih tvari, uključujući vlakna, folnu kiselinu, vitamine B, kalij i vitamin E. Mononezasićene masnoće u avokadu pomoći će vam da se osjećate dulje sitima zbog čega biste trebali biti manje skloni prejedanju", rekla je dijetetičarka Janice Bissex.

"Slušajte svoje tijelo i fokusirajte se na hranu samo onda kada ste zbilja gladni. Ako u tim trenucima jedete namirnice poput avokada, koje su bogate zdravim masnoćama, dulje ćete biti siti. Također, avokado će smanjiti žudnju za slatkišima i grickalicama, šećerima i zasićenim mastima", izjavila je dijetetičarka Kristin Kirkpatrick.

"To znači da u određenoj mjeri avokado može biti i učinkovit alat u mršavljenju", upozorila je Kristin.

Avokado će potaknuti apsorpciju hranjivih tvari, poboljšati zdravlje cjelokupnog organizma, pomoći u postizanju i održavanju zdrave tjelesne težine i istovremeno smanjiti postotak masnog tkiva u tijelu, istaknuli su stručnjaci.  

 

Pročitajte više