Al Dente: Jeli smo do sada najskuplju margheritu u Zagrebu

Foto: Index

PRIJE par dana pisali smo o mjestima u Zagrebu koja planiramo posjetiti ove jeseni. Od deset lokala na listi, prva je na red došla pizzeria Al Dente u Bogovićevoj ulici, preko puta Bulldoga. Otvorena je u svibnju 2021. godine i može se reći da je vrlo brzo postala popularna. Uostalom, o kojoj pizzeriji će se pričati ako ne o onoj u strogom centru Zagreba, koja ni da hoće, ne može proći nezapaženo.

Gosti: Hrana super, osoblje bahato

Iako ih nema puno, utisci posjetitelja na njihovoj Facebook stranici mahom su pozitivni. "Nevjerojatno dobro tijesto", "Definitivno najbolja pizza i tjestenina", "Ukusna hrana i lijepo uređen prostor", "Najbolja pizza koju sam ikad jela", "Ukusna pizza, kvalitetni sastojci", "Vrlo prosječna pizza s dobrim sastojcima", pišu gosti. Prostor je zaista lijep.

Par pritužbi dobilo je osoblje, kao bahato i neljubazno. Srećom, kad smo ih mi posjetili, sve je bilo normalno. Inače, opis restorana koji stoji na njihovoj web-stranici je sljedeći: "Al Dente vam donosi mirise i okuse Italije u srcu Zagreba. Na adresi Bogovićeva 5."

T-bone steak za 600 kuna

Osim pizza, na jelovniku imaju tjestenine i steakove. Cijene tjestenine kreću se od 85 kuna za spaghette pesto genovese, koje je najjeftinije jelo od tjestenine, do 95 kuna za fettuccine u umaku od gljiva, koje je najskuplje.

Što se steakova tiče, striploin steak od 250 grama platit ćete 265 kuna, dok je T-bone od 550 do 600 grama najskuplji i košta 600 kuna. Vinska karta je jako duga, a s pivima se baš nećete usrećiti - od crafta je tu Devetka, a onda još Karlovačko, Heineken i još koje industrijsko.

Najjeftinija pizza košta 90 kuna

Mi smo se ovog puta odlučili za pizzu, naravno - margheritu, jer nam je najdraža. Uz margheritu di bufala (rajčice San Marzano, mozzarella di bufala, ekstradjevičansko maslinovo ulje, grana padano, svježi bosiljak), još nekoliko pizza s menija košta isto 90 kuna. Ostale su skuplje, a najskuplja je ona za 300 kuna, naziva Truffle&Straciatella (više o siru straciatella saznajte na ovom linku).

Margherita nam je bila odlična - puna umaka od rajčice, korica puna zraka. Mrvicu je manja od onih na kakve smo navikli, ali i jedna od skupljih margherita u gradu, točnije najskuplja. Dobra je vijest to što je od trenutka kad smo sjeli i naručili do onog kad nam je pizza donesena na stol prošlo manje od 10 minuta.

Cijenom su premašili konkurenciju

Ako usporedimo cijenu margherite u Al Denteu s cijenama ostalih odličnih napolitanskih pizza po gradu, vidi se prilična razlika. U Mrs. Foggu, primjerice, jedna takva košta 53, u Franko'su 67, a u Basti 80 kuna. Da se ne lažemo, pizza je u Al Denteu bezobrazno skupa, ali jednako tako bila nam je i dobra.

Više recenzija restorana pročitajte na ovom linku, a u nastavku nam recite jeste li ikad jeli u Al Denteu.

Pročitajte više