Donijeli svoju kavu u restoran i nisu htjeli ništa naručiti, konobarica ih prozvala

Ilustracija: Shutterstock

LJUDI obično dolaze u restorane kako bi naručili nešto za pojesti i popiti, no neki, čini se, dođu u restoran i imaju druge planove. Jedna je konobarica, naime, na TikToku podijelila svoja iskustva i ispričala kako su joj mušterije dolazile u restoran - s vlastitom hranom i pićem.

Syd, koja stoji iza profila @poorandhungry, snimila je video u kojemu je rekreirala situaciju koju je imala s mušterijama u restoranu. "Ovo se događalo gotovo svaki put kada sam radila u vrijeme bruncha", napisala je uz video, dajući svojim pratiteljima do znanja da je to redovita pojava.

Donijeli svoje kave i ne žele ništa naručiti

U videu je glumila i mušterije i sebe, a na početku ih je pitala može li ih ponuditi kavom ili mimoza koktelima. "Donijeli smo vlastite kave - nadam se da je to u redu", odgovorile su joj "mušterije".

Konobarica im je tada objasnila da su u restoranu i da im ne mogu dopustiti da unose hranu i piće izvana. "Izgleda da ste skoro gotovi s kavom pa možda možete naručiti nešto s našeg jelovnika", rekla im je, na što joj je mušterija odgovorila da je ponijela svoju granolu i da će tu biti samo nekoliko minuta.

@poorandhungry This happened at every brunch shift ive ever worked #server #serverlife #customerservice #restaurant #brunch ♬ original sound - $yd

Mušterije i dalje nisu htjele naručiti, a konobarica ih je upozorila da restoran nije javno mjesto i da ne mogu tek tako tu sjediti i razgovarati bez da naruče nešto s jelovnika. Također, rekla im je da imaju 15 minuta da napuste restoran, ali da u blizini ima kafića u kojima mogu sjediti, pričati i piti kavu.

Nakon objave video je prikupio više od 500 tisuća pregleda, a mnogi su se ljudi u komentarima zapitali kako je takvo ponašanje uopće prihvatljivo. "Zašto jednostavno ne odu sjesti u kafić?", "Kako se neki ljudi usude, ne mogu vjerovati", samo su neki od komentara, a javili su se i još neki konobari koji su doživjeli isto.

"Radim u restoranu na aerodromu i vodim ovaj razgovor barem pet puta dnevno", napisala je jedna konobarica, a druga je rekla da se to stalno događa u restoranu u kojemu radi te da ljudi zbog toga stalno daju loše ocjene i recenzije za njihov restoran.

Pročitajte više