Imamo recept za kojim je poludio Zagreb. Njok s pašticadom Mate Jankovića!

Foto: Karlo Klasić/Index

SOL Mate Jankovića najpopularniji je restoran otvoren ove godine u Zagrebu. Iako ne posluje ni dva mjeseca, pun je svaki dan, a ljudi već s vrata pitaju: imate li njok s pašticadom?

Koja je tajna ove izvrnute pašticade za kojom je poludio Zagreb? Sam njok se topi u ustima, a kad ga pregrizete, okus je intenzivno mesnat, ali i sladak i voćan. Svaki zalogaj zove na još jedan.

Radi se o njoku punjenom domaćom koljenicom koja se dinsta u umaku od suhih šljiva, luka, češnjaka i malo pancete - svim onim što ide u pašticadu kao i kad se špika. Kad se meso ohladi, oblikuje se u tanke valjke koji se motaju u tijesto za njoke.

Matina hit pašticada na moderan način poslužuje se s umakom i ribanim tvrdim kravljim sirom. Njok je prikupio i tisuće lajkova na Facebooku, a detaljnu verziju recepta ekskluzivno možete pronaći u Index Receptima, na ovom linku.

S ovim receptom za sat i pol, i za samo nekoliko desetaka kuna, nahranit ćete cijelu obitelj. I ne samo to nego će biti oduševljeni.

Najveću zbirku Matinih recepata uopće možete pronaći na njegovom službenom profilu na Index Receptima. A za pravu stvar posjetite SOL Tapas na hrvatski!

Pročitajte više