Hrvatica probala slavni novosadski sendvič: "I onda ti, pazi ovo..."

Foto: Shutterstock

SRBIJOM se prije par mjeseci proširio video Hrvatice koja je, nakon izlaska u Novom Sadu, otišla na popularni novosadski Index sendvič, a njezine reakcije i komentari zapalili su internet - i oduševili Srbe. Oduševili su ih do te mjere da je gastroportal Kuda na klopu Novi Sad odmah istražio o kojem se točno sendviču radi kako bi ga i oni probali i vidjeli kako se priprema.

O kakvom je sendviču riječ?

Svi Novosađani imaju naviku da nakon noćnog provoda odu na Index sendvič, a to je u ovom gradu već i svojevrsna tradicija. Index sendvič čuveni je novosadski "izum" koji je nastao sredinom osamdesetih, a u svaki sendvič idu sastojci po izboru.

Ipak, nešto je svakom sendviču zajedničko - svježe kifle prepeku se s obje strane, a šunka s naribanim sirom se također kratko ispeče, zatim se stavlja na kiflu koja se maže namazima po želji.

"I onda ti, pazi ovo, stave šunku na to da i ona malo pusti svoje sokove...", priča Hrvatica oduševljeno u ovom videu koji je i Novosađane potaknuo da potraže mjesto na kojem je ona jela taj sendvič te da ga i sami probaju i usporede s njezinim opisom.

"Mi smo se oduševili i više nego ova Hrvatica"

Nakon duge potrage, kaže autor ovog videa, zaključili su da se radi o Index sendviču iz fast fooda Tetak, a zatim su ih i posjetili kako bi vidjeli kako se taj sendvič spravlja. Pecivo su prepekli s obje strane, premazali ga majonezom, vrhnjem i kečapom, na to složili zelenu salatu i rajčice pa dodali šunku s naribanim sirom koju su također malo prepekli.

"Sve se poklapa! Pogledajte koliko je to savršeno uklopljeno i na kraju spakirano u ovu kiflu. Mi smo se oduševili i više nego ova Hrvatica", zaključio je.

Pročitajte više