Hrvatski chef Jeffrey Vella otvorio je mediteranski restoran na Maldivima

Foto: FB/WWF

POZNATI hrvatski chef na čelu je novog restorana koji se ovih dana otvorio u sklopu luksuznog Taj Exotica resorta na Maldivima. 

Mediterraneo by Jeffrey Vella naziv je novog restorana Jeffreyja Velle u kojemu će chef usred Indijskog oceana pripremati neke klasične sredozemne specijalitete.

>> Prema Kultu Plave kamenice, ovo su restoran godine i chef godine 2023.

Vella već nekoliko mjeseci živi na relaciji Hrvatska - Maldivi, gdje je od jeseni pripremao otvorenje svog restorana, koji se probno otvorio 1. prosinca, a prije nekoliko dana na svom je Instagramu objavio i reel sa službenog otvorenja restorana.

Što je na meniju?

Poznati je chef na svom Instagram profilu dao naslutiti i koja će se sve jela naći na jelovniku Mediterranea. Pečene Jakobove kapice s usoljenom korabicom i gelom od dimljenog limuna, rižoto s pecorino-pestom i poširanim zlatnim grožđicama i domaći njoki od ricotte s veloutéom od šafrana samo su neka od jela koja će pripremati na Maldivima.

O Velli već pišu i mnogi lokalni portali, a Hotelier Maldives napisao je da "ova izuzetna jela, zajedno s ostatkom jelovnika, obećavaju nezaboravno iskustvo koje će redefinirati luksuzno objedovanje na Maldivima, nudeći osebujno iskustvo gdje se azurne vode Indijskog oceana susreću s okusima Mediterana".

Pročitajte više