Imamo recept za kajganu kakvu je jela kraljica Elizabeta II., tajna je u dva sastojka

Foto: Shutterstock/Profimedia

AUSTRALSKA chefica Lee Holmes podijelila je tajni recept za omiljenu kajganu pokojne kraljice Elizabete II., a recept joj je dala bliska prijateljica koja je kuhala za kraljicu u Kensingtonskoj palači.

Lee je na svom blogu napisala da je kraljica svoj dan voljela započeti doručkom prepunim proteina, a ova je kajgana bila baš po njezinom guštu. Tajna ove kajgane je u dva neobična sastojka koje je kraljica Elizabeta posebno voljela, a to su muškatni oraščić i korica limuna.

>> Ovo je bilo najdraže jelo princeze Diane, Hrvati ga obožavaju

Osim toga, kraljica Elizabeta jela je kajganu napravljenu isključivo od smeđih jaja iz organskog uzgoja, a kajgana se morala kuhati na laganoj vatri, kako bi bila što kremastija. Obično ju je jela uz šalicu Earl Grey čaja s malo mlijeka, a imamo i recept.

Recept za kajganu kraljice Elizabete

Za dvije porcije bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

  • 3 organska jaja
  • 1 žlica mlijeka
  • 1 žlica maslaca ili maslinovog ulja
  • malo soli i papra
  • 1 žličica ribane limunove korice
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • malo vlasca za serviranje

U zdjeli umutite jaja i mlijeko i miješajte dok se dobro ne sjedine, posolite po ukusu. U tavi zagrijte maslac ili maslinovo ulje na laganoj vatri. U tavu dodajte jaja i smanjite vatru, lagano ih lopaticom pomičući po tavi da se ne zalijepe za dno.

Neposredno prije nego što se počnu stvrdnjavati dodajte im koricu limuna, muškatni oraščić i još malo soli po želji i promiješajte. Prebacite na tanjur i odmah poslužite te začinite paprom i nasjeckanim vlascem po želji.
 

Pročitajte više