Gordon Ramsay otkrio svoj recept za domaću pizzu, mogu je napraviti i mala djeca

Foto: Gordon Ramsay/Instagram

NEDAVNO smo obilježili Svjetski dan pizze i tim smo se povodom prisjetili kako je nastalo ovo omiljeno jelo (tekst je ovdje), a danas smo pronašli super recept za pizzu od poznatog chefa.

Slavni kuhar Gordon Ramsay podijelio je odličan recept za svoju pepperoni pizzu, a mnogi koji su ju već probali napraviti po ovom receptu kažu da, nakon što ju probate, više nećete naručivati druge pizze. 

Ovu pizzu možete napraviti od nule pa ako ste raspoloženi za to da napravite vlastito tijesto, u nastavku ćete pronaći recept i za tijesto, korak po korak, no ako nemate previše vremena, poslužit će i kupovno tijesto. 

Osim toga, ova je pizza krcata pepperoni salamom (možete koristiti i kulen ili srijemsku salamu), no vi možete prilagoditi sastojke i staviti manje salame, a možete ju i u potpunosti izbaciti ako želite laganu, vegetarijansku verziju pizze.

Recept za pizzu Gordona Ramsayja

Za tijesto bit će vam potrebno:

  • 400 g glatkog brašna
  • 250 ml mlake vode
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 2 žličice soli
  • jedna žličica kvasca

U zdjelu stavite brašno i dodajte mu kvasac, a zatim ulijte mlaku vodu i ulje i lagano promiješajte prije dodavanja soli. Na čistoj radnoj površini mijesite tijesto dok ne postane glatko, a mijesite ga između 8 i 10 minuta. Možete ga i miksati ako imate spiralni nastavak za mikser. Tijesto zatim podijelite na pola i od njega napravite dvije kugle. 

Kugle tijesta stavite u duboku posudu koju ste malo posuli brašnom, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se dižu na sobnoj temperaturi oko sat i pol ili dok se ne udvostruče. Tijesto zatim stavite na radnu površinu, razvucite ga u okrugli oblik i stavite na lim za pečenje.

Za nadjev za jednu pizzu trebat će vam:

  • 80 g mozzarelle
  • 120 ml passate
  • 16 šnita salame
  • malo maslinovog ulja

Passatu rasporedite po tijestu, a zatim na nju posložite sir i salamu. Pecite na 200 stupnjeva 8 do 12 minuta, dok korica ne postane hrskava i zlatna, a kada ju izvadite, koricu premažite s malo maslinovog ulja.

Pročitajte više