Kako su paprike punile naše prabake - našli smo recept u kuharici iz 1915. godine

Foto: Shutterstock

U JEDNOJ vrlo staroj kuharici našli smo recept za punjene paprike.

Dvaput kuhane

"Drške paprike izvući zajedno sa sjemenkama iz sredine (oprezno obrezati), izrezati žile, ostaviti paprike u hladnoj vodi pola sata da izgube ljuti okus; skuhati ih u slanoj vodi, ocijediti i puniti nadjevom: pečenom mljevenom svinjetinom, pirjanom rižom, vrhnjem, jajetom, soli i paprom. Napraviti paradajz umak, poslagati paprike i kuhati na laganoj vatri pola sata", stoji u dosta šturom receptu.

Iako bez konkretnih količina sastojaka, ali i detaljnih koraka pripreme, ima nešto u ovom receptu. Unaprijed pirjano meso manje je zbijene teksture, dok bi se paprike koje su prvo pečene, a onda punjene i kuhane mogle svidjeti i onima koji papriku, dok jedu punjene paprike, redovno guraju na rub tanjura.

Svakako ćemo ga razmotriti idući put kad budemo kuhali punjene paprike, a isto predlažemo i vama. Ako vam se ipak ovaj gore recept nikako ne sviđa, ovdje je recept za punjene paprike kakav danas koristi gotovo svaka kuća, a ispod još par klasika s Index Recepata, gdje se može naći i vaš omiljeni recept za punjene paprike ili bilo što drugo, i to vrlo jednostavno - unesite ga i objavite, to je cijela mudrost.

>> Paprike punjene krumpirom

>> Paprike punjene sirom

>> Pohane punjene paprike

Pročitajte više