Mate Janković otkrio gdje pojesti savršenu janjetinu

Foto: matejankovic

MATE JANKOVIĆ na svom je Instagramu s pratiteljima podijelio gdje dobro jesti na Pagu. Bilo je i janjetine, ali i svakakvih drugih delicija, pogledajte što kaže naš slavni chef.

"Konoba Prtorić (OPG Prtorić) nalazi se nekoliko kilometara od Novalje, točnije između Kolana i mjesta Mandre. Kolan, centar proizvodnje Paškog sira, uz sol i janjetinu najpoznatijeg proizvoda otoka Paga je idealno mjesto za priču o Prtoriću.

Junior i ja rezervirali smo stol u 19.30 i dočekalo nas je jako ljubazno i uslužno osoblje i otpratilo nas do stola. Konoba je smještena na osami, u miru i iz nje se pruža pogled na Šimune. To je obiteljski vođen biznis u kojem su supružnici maksimalno angažirani u kuhinji i servisu", stoji ispod fotografija hrane.

Savršena janjetina

"Jelovnik je sačinjen od domaćih namirnica s okusom otoka Paga. Krenuli smo s malo njihovog domaćeg pršuta, paškog sira, ali i fantastičnog kunića na savur o kojem bih mogao napisati poduži tekst. Služe jako fin domaći kruh i svoje maslinovo ulje.

Za glavno jelo ja sam uzeo janjetinu na gradelama, a junior pašticadu, a imaju i fine palačinke sa skutom. Janjetina je bila savršena, predivno pečena, lijepo začinjena i okusa specifičnog za otok Pag.

Pašticada i njoki bili su jako lijepo napravljeni, a junior je već ekspert za njoke i dao im je thumbs up. Prtorić je pošten, lijepo vođen obiteljski objekt u koji ću se zbog povezanosti s otokom Pagom vraćati svake godine. Svima ga toplo preporučujem", zaključuje Mate.

Pročitajte više