Na ovogodišnjem seafood festivalu u Istri kuhat će i poznata MasterChef imena

Foto: Hook&Cook Festival

USKORO kreće osmo izdanje street seafood festivala Hook&Cook koji u Istri spaja ribare, kuhare i glazbenike u ljubavi prema moru i morskim specijalitetima. Ovaj kulinarsko-glazbeni spektakl održat će se u dva termina - početkom ljeta, 22. i 23. lipnja u ribarskom gradiću Medulinu te na kraju sezone, od 14. do 16. rujna u Rovinju.

Sve će se održati na ribarskim molovima gdje će na krmama brodova hranu za posjetitelje pripremati omiljeni natjecatelji iz emisije MasterChef - Tihomir Krklec Afrika i Petar Tucman. Nakon što su oduševili MasterChef žiri i publiku, sada će svoje vještine demonstrirati na brodovima Hook & Cook festivala.

Jela od sardina i tune i još puno toga

U prethodnim izdanjima festivala servirana su brojna kreativna jela od ribe - preko tacosa od tune, rolica od kozica, sardina s palentom do ramena od raže i tuna cheeseburgera. I ove će se godine na morskom jelovniku pronaći jela od sardina i tuna uz pokoje iznenađenje koje pripremaju MasterChefovi. Osim toga, sudionici Hook&Cook festivala, uz suradnju s lokalnim ribarima, sami love svoju ribu, a posebice sardine iz održivog ribolova koje i konzerviraju i prodaju.

Osim sjajnog gastro doživljaja, posjetitelje očekuje i bogat glazbeni program – u Medulinu će 23. lipnja, uživo na samim brodovima festivala, nastupati bend Nemanja, a uz njih, atmosferu će idući dan zagrijati Nikola Vemić iz beogradskog kluba Lift i Legalize Lambada. U rujnu, u Rovinju, pridružit će im se poznati DJ kolektiv Forbidden Dance Records.

Hook&Cook pop-up u Banjolama i u središnjoj Istri

Uz dva glavna događaja, tu je i Hook&Cook pop-up u ribarskom mjestu Banjole, koji je na rasporedu 19. srpnja. Lokalna ekipa pripremat će riblje delicije, a osim toga, od ove godine ovaj street seafood festival ima i poseban novitet u kolovozu. Prvi put Hook&Cook seli u središnju Istru, na Cerovljanske bare kod Pazina, gdje će se spremati jelovnik inspiriran slatkovodnom i morskom ribom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.