Našli smo savršene kutije s kolačima, još uvijek se mogu naručiti, a imamo i recept

Foto: Ka' doma

POTRAGA za idejama i receptima, priprema i pečenje božićnih kolača u punom su jeku, a mi smo recept za jedan klasični i neizostavni blagdanski kolač pronašli u splitskom bistrou Ka' doma, zajedno s najslađim kutijama s kolačima ove godine.

Dali su nam recept za fine lješnjak trokutiće

Podloga od prhkog tijesta, sloj kiselkastog pekmeza od šipka (vi možete staviti bilo koji) pa nadjev od pečenih lješnjaka i za kraj malo otopljene tamne čokolade - lješnjak trokutići su ultimativni blagdanski kolač koji uvijek prvi nestane s tanjura.

Recept za te slasne lješnjak trokutiće, s u gram točnim količinama sastojaka i detaljno opisanim koracima pripreme, možete pronaći na ovom linku, no probati ih mogu i svi oni kojima se pečenje kolača i provođenje vremena pored pećnice ne čini toliko privlačnim.

Kolači su stvarno "ka doma", ma još i bolji!

U bistrou Ka' doma ove su godine, nakon dana i tjedana eksperimentiranja, pečenja, miješanja, prelijevanja i umakanja, pa još malo izrezivanja i oblikovanja, došli do savršene kombinacije božićnih kolača.

Njihove su se neprospavane noći isplatile. Osmislili su dvije vrste kutija, ili kako ih oni zovu "Ka' božićni kit" i "Ka' božićni vegan kit", koje sadrže najbolje slastice po provjerenim receptima.

Ka' božićni kit

"Kutije smo slagali po svom guštu", kažu iz bistroa Ka' doma, jer nisu htjeli još jedan dosadni miks blagdanskih kolača, već da to bude kutija kakvu bi odabrali i za sebe.

"Tako imamo bliskoistočnu varijantu suhih keksića s pastom od datulja i pistacije, prhke vanillin kiflice i mirisni stollen pun suhog voća koji se kod nas doma obavezno jedu svaki Božić. Tu su i mekani čoko-keksi za one koji ne mogu bez čokolade i lješnjak trokutići koje nam je još kao djeci pekla baka", objasnili su nam.

Ka' božićni vegan kit

Zašto veganski? S obzirom na to da u se u bistrou Ka' doma vode filozofijom da uvijek u ponudi imaju nešto za vegane i one koji jedu sirovu hranu, to su primijenili i u osmišljavanju božićnih kutija, pa veganski božićni kit sadrži veganski stollen, kolačiće s pastom od datulja i pistacijom, sirove brownie kuglice, pužiće od batata s pistacijom i kardamomom te vegansku čoko-rum kobasicu.

Još uvijek su otvoreni za narudžbe, pa im pošaljite poruku na Instagramu da ne ostanete bez svoje božićne kutije koja može poslužiti i kao odličan poklon. 

"Jer, šta je Božić bez koje kile viška i dobrog slatkog!” poručuju. Definitivno se slažemo.

Pročitajte više