Njihove su jagode hit: "Svi ih vole, pogotovo igrači Dinama i Varaždina"

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

AKO PROLAZITE selom Čukovec u blizini Ludbrega i nađete se na državnoj cesti Koprivnica-Varaždin, velike su šanse da ćete naići na jagode mame Lilike, koja ih prodaje na kućnom pragu uz prometnicu.

Ljiljana i njezin suprug Dušan vlasnici su OPG-a Lazić u Čukovcu, selu koje je poznato kao selo jagoda, a većina njegovih stanovnika na plantažama uzgaja upravo jagode. Među njima su i ovi supružnici, a njihove jagode obožavaju mnoga poznata imena iz svijeta sporta, pa i izbornik Zlatko Dalić.

"Lani nam je bio kad je išao na utakmicu Slavena i Koprivnice. Supruga ga je pitala: 'Daliću, može li fotka', on je rekao da može i slikali su se. Jagode su mu se svidjele prvi put i sad je stalni kupac", rekao je Dušan za RTL.

Njihove jagode vole svi, a posebno dinamovci

Jagode mame Lilike, kako od milja svi zovu Ljiljanu, pravi su hit među sportašima - voli ih i naša atletičarka Sara Kolak, rodom iz Ludbrega, ali i brojni dinamovci.

"Svi vole naše jagode, pogotovo igrači Dinama, Bočkaj, kao i igrači Varaždina", istaknula je gospođa Ljiljana i dodala da su zbog rekordnih temperatura u veljači i ožujku njihove jagode uranile gotovo mjesec dana.

>> Sezona jagoda uranila čak mjesec dana, građani šokirani cijenama na tržnicama

"Ova je godina specifična zbog visokih temperatura i klimatskih promjena, pa je došlo do nagle zriobe jagoda. Došle su točno tri tjedna ranije", ističe Ljiljana.

Jagode su uranile posvuda, pa i u Vrgorcu, a zbog rane berbe i u Dalmaciji i na kontinentu neizbježan je sudar na tržištu, zbog čega su cijene puno više nego posljednjih nekoliko godina. 

Razlike u cijeni u odnosu na prethodne godine ogromne su, o čemu smo više pisali ovdje. Dok su 2020. godine cijene jagoda bile između 1.20 i 2 eura po mjerici od 500 grama, ove je godine ta cijena skočila na od 3 do čak 7 eura.

Pročitajte više