Ovo je bilo omiljeno jelo slavne glumice, jela ga je gotovo svaki dan

Foto: Shutterstock/Profimedia

GLUMICA i ikona Audrey Hepburn bila je oličenje elegancije na filmskom platnu, poznata po svom prepoznatljivom stilu, holivudskom osmijehu te skromnosti i jednostavnosti. Jednostavna je bila i kada je u pitanju hrana - daleko od kamera i glamura, Hepburn je najviše uživala u nekim vrlo jednostavnim jelima, a njezina omiljena hrana bila je upravo tjestenina.

Bila je "ovisna" o tjestenini

Njezin sin Luca Dotti otkrio je da je pokojna glumica obožavala tjesteninu i bila "ozbiljno ovisna" o njoj, do te mjere da je sušenu tjesteninu nosila sa sobom na putovanja. Otkrio je i da je jela od tjestenine radila gotovo svakodnevno, i to od namirnica uzgojenih u vlastitom vrtu. 

>> Ovo je bilo najdraže jelo princeze Diane, Hrvati ga obožavaju

"Kada bi s prijateljima došao iz škole, rekli bi mi 'Bože, jedeš tjesteninu dva puta dnevno'", rekao je Dotti za People i dodao da je Hepburn uživala u hrani na talijanski način - svaki put kada je došlo vrijeme za doručak, ručak ili večeru, prestala je sa svime što je radila i uživala u svom obroku.

Dotti je sve recepte svoje majke skupio i od njih napravio knjigu pod nazivom "Audrey at Home: Memories of My Mother's Kitchen", u kojoj se nalazi i recept za jelo od tjestenine koje je glumici bilo omiljeno - špagete u umaku od rajčice.

Spaghetti al Pomodoro

Ovo jelo ne može biti jednostavnije, a od sastojaka za četiri osobe, onako kako je to voljela Audrey, će vam trebati:

  • 1 manja glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 2 stabljike celera
  • 700 g pelata
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 450 g špageta
  • malo soli
  • bosiljak
  • ribani parmezan

U velikom loncu pomiješajte luk, češnjak, mrkvu, celer i rajčice te ih pokapajte maslinovim uljem. Nasjeckajte bosiljak i dodajte ga u lonac. Kuhajte 45 minuta, povremeno miješajući. Dok se umak kuha, stavite kuhati i vodu za tjesteninu. Nakon što povrće omekša, isključite vatru i ostavite umak da odstoji 15 minuta. 

Tjesteninu skuhajte dok ne bude al dente, a zatim je ocijedite i isperite mlakom vodom. Kušajte umak i po želji dodajte još soli. Tjesteninu poslužite na tanjur i obilno je prelijte umakom, a zatim ju pospite naribanim parmezanom i preostalim narezanim listićima bosiljka.

>> Ručak gotovo ni iz čega: Deset recepata za najjednostavnija jela od tjestenine

Pročitajte više