Ove kazne uvodi sve više restorana u Njemačkoj, evo o čemu je riječ

Foto: Shutterstock

SVE VIŠE restorana u Njemačkoj strahuje od nepojavljivanja gostiju koji su rezervirali stol u restoranu, pa neki restorani za to uvode plaćanje naknade.

Prema Njemačkom udruženju hotela i restorana (DEHOGA), povećao se broj nedolazaka, odnosno nepojavljivanja gostiju unatoč rezervaciji ili otkazivanja u zadnji tren, prenosi Focus.de, a za ugostitelje, posebno u one koji rade u elitnim restoranima, to znači nenadoknadiv ekonomski gubitak.

>> Radite li ih i vi? Konobari mrze kada mušterije u restoranu rade ovih šest stvari

Christian Heller iz Njemačkog vijeća za bonton kaže da se ljudi boje obvezati se i sve opcije drže otvorenima do posljednjeg trenutka pa tako nerijetko u zadnji tren otkažu rezervaciju ili se uopće ne pojave, a kako bi spriječili tu praksu, neki restorani u Njemačkoj već su poduzeli neke mjere.

Naknada za nepojavljivanje ili otkazivanje rezervacije u zadnji tren

Kako piše Focus.de, jedan od takvih restorana je i bi:braud u Ulmu. U ovom restoranu gosti dobivaju informaciju o rezervaciji uz ostale detalje putem e-pošte. A kako se ne bi dogodilo da u zadnji tren otkažu rezervaciju, oni moraju ponovno potvrditi rezervaciju na njihovoj stranici i priložiti broj svoje kreditne kartice.

Osim toga, gosti prilikom rezervacije dobiju informacije o naknadama za nepojavljivanje ili kasno otkazivanje, a neki restorani ponovno zovu svoje goste na dan posjeta i pitaju dolaze li. 

>> Nijemci za roštiljanje na balkonu uveli kazne do 25 tisuća eura

"Vrlo je uobičajeno da ljudi rezerviraju stol u nekoliko restorana i u zadnji tren odluče u koji će restoran ići. Vrlo je neugodno imati prazne stolove, posebno u restoranima s manjim brojem stolova, s posebno kvalitetnim jelovnikom i visokom cijenom robe", kaže sommelier Holger Baier koji radi u ovom restoranu.

Ipak, dodaje da, iako naknada za nepojavljivanje u ovom restoranu u Ulmu postoji već dvije godine, naplaćena je samo dva puta jer imaju vrlo pouzdane goste. Mislite li da bi restorani ovu praksu trebali uvesti kod nas ili ne?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.