Ovo su naši favoriti s ovogodišnjeg Pizza Festivala, obavezno ih probajte

Foto: Hana Kajari/Index

U PONEDJELJAK je počeo treći Pizza Festival u Zagrebu, a i ove se godine održava na Strossmayerovom trgu. Traje do nedjelje, 2. lipnja, a na njemu sudjeluju već dobro poznati Al Dente, RougeMarin, Pizza Fritta, Pizza Social Club i Picnic & Poma Food Boutique. Od ove godine prvi put sudjeluju i Pizza Re, Zagyland i Tutto Passa sa svojim pizzama te Oui Chef on Wheels s ponudom tjestenina.

>> Počeo je Pizza Festival u Zagrebu, pogledajte što se sve nudi i koliko košta

Naših 5 favorita

Zagrebački Pizza Festival oduševio nas je već prvi dan. Njegova jedinstvenost leži u raznovrsnim stilovima pizza iz cijele Italije, a mi smo već prvog dana probali sve, o čemu smo više pisali ovdje. Sada izdvajamo svoje favorite.

@index.hr Ovo su naši favoriti s Pizza Festivala u Zagrebu #pizzafestival #zagreb #pizza #foodie #food #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Pizza Fritta

Pizza Fritta, tipično jelo iz Napulja, sastoji se od prženog tijesta punjenog sirom, šunkom, talijanskim umakom od rajčica i bosiljkom, a oduševila nas je i ove, ali i prošle godine. Uz svaki zalogaj osjećat ćete se kao da ste u sunčanom Napulju, a može se jesti i u hodu.

Pizza Re

Svidjela nam se i Pizza Kuće s pršutom i rikolom, koja pruža savršen spoj toplih i svježih sastojaka. Nju smo pronašli na kućici Pizza Re, a ovo je prva godina da Pizza Re sudjeluje na festivalu i već je ostavila odličan dojam.

Rougemarin

Rougemarin nudi pizze u sicilijanskom stilu s debljim tijestom, a svaka predstavlja jedan grad Sicilije. Mi smo se odlučili za slatko-ljutkastu Siracusu, a ova pizza donosi eksploziju začina koja će oduševiti svakog ljubitelja pikantnih jela.

Al Dente

Morali smo probati najskuplju pizzu na festivalu, onu s mortadelom, stracciatellom i pistacijom s kućice Al Dente. Ova pizza prava je poslastica za gurmane, s pažljivo odabranim sastojcima koji zajedno stvaraju pravi gastronomski doživljaj.

Pizza Social Club

Njihova Bianca pizza s ricottom, mozzarellom, buđolom i tostiranim orasima je neobična, ali ukusna kombinacija. Pečena je u napuljskoj peći na 450 stupnjeva i samo 60 do 90 sekundi, a ima hrskave rubove i autentičan okus.

Jeste li vi isprobali neke od ovih pizza? Koja vam je bila najbolja?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.