Probali smo pizzu s Nutellom, evo dojmova

Foto: Lovac na pizze

Dragan Maloševac je specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Odrastao je u Zagrebu, samo nekoliko ulaza od Šestina, jedne od prvih zagrebačkih pizzerija s krušnom peći, a vrijeme njegovog odrastanja bilo je i vrijeme prvih kultnih pizzerija u socijalističkoj Hrvatskoj, poput Dvojke, Kamenitih vrata, Purgera, Zadra i Četiri lovca, što je bilo presudno i za njegovu ljubav prema pizzi. Osim što se bavi svime čime se već ljudi na Hitnoj bave, Dragan putuje svijetom i isprobava pizze. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze. Zbog svega toga utvaramo si da je Dragan stručnjak za ovu temu, a danas vam piše o slatkoj pizzi.

BUDUĆI da je jučer bio Svjetski dan Nutelle, odlučio sam prvi put u životu otići na slatku pizzu. Da, dobro ste pročitali. Iako sam do sada u nekoliko poznatih pizzerija probao slatku pizzu, nikada je nisam i naručio za sebe. Ako vas to zanima, dosta dobre slatke pizze probao sam u ljubljanskom Veraceu, splitskoj Bokamorri i osječkom Ventidueu.

Sve su to pizzerije koje prave jako dobru napoletanu i slatke su im pizze u stalnoj ponudi na jelovniku. Iako nisam ljubitelj slatke hrane, potaknut raspravama na tu temu, poželio sam probati slatku pizzu, a onda sam jučer na stranici osječke pizzerije Pepe pročitao kako je Svjetski dan Nutelle povodom kojeg će Pepe u ponudi imati pizzu s Nutellom.

Nutella je definitivno jedan od najpoznatijih čokoladnih namaza diljem svijeta, nastala je daleke 1964. godine u Italiji, a prvotno se zvala Supercrema. Supercrema je proizvedena kao reakcija na nestašicu čokolade poslije Drugog svjetskog rata te je promjenom imena u Nutella postala prepoznatljiv svjetski brend.

>> Osječka pizzeria povodom Svjetskog dana Nutelle predstavila slatku pizzu

Ono što svakako moram istaknuti je činjenica kako uistinu nisam znao da postoji svjetski dan Nutelle, a to sam saznao zahvaljujući pizzeriji Pepe. Pepe je jedna od pizzerija koja je vrlo aktivna na društvenim mrežama i ima odličnu interakciju sa svojim gostima. To je nešto što volim istaknuti kao veliku prednost na tržištu i nešto što definitivno vrhunsku pizzeriju čini drugačijom i boljom od onih prosječnih.

Bez malina ne bi bila ista

U Pepe smo stigli u kasnijim poslijepodnevnim satima, taman prije zalaska sunca, pa smo uhvatili stol uz veliku staklenu stijenu uz šetnicu i napravili odlične fotografije slatkih pizza. Pepe je svoju slatku pizzu nazvao Che Che, a uz Nutellu u nadjevu su još i maline i sladoled od vanilije. Upravo su maline pun pogodak i odlična kombinacija te dobra protuteža slatkoj Nutelli.

Tijesto je isto kao i za ostale pizze, jako dobre teksture uz uzdignute rubove i tanku, nešto mekaniju sredinu. Iako sam pizzu smatrao slanim jelom, moram priznati da nisam požalio što sam odlučio isprobati ovu slatku Pepeovu kombinaciju. Ova bi pizza definitivno bila dobra kao desert.

Osobno je ne bih naručio ako bih imao na izbor i klasične pizze, ali bi mi trokut takve pizze kvalitetno zamijenio uobičajene deserte. Pogotovo uz neko dobro craft pivo. Za razliku od pizzerija koje sam već spomenuo i koje slatke pizze imaju u stalnoj ponudi, Pepe će ovu pizzu opet imati na jelovniku tek za Valentinovo. Ako niste do sada isprobali slatku pizzu, a volite Nutellu, iskoristite ovu priliku, siguran sam da će vam se svidjeti.

Pročitajte više