Stara godina na Esplanadinoj terasi: Domaći i strani pjenušci te brdo slatkog

Foto: Sandro Sklepić

FOOLING AROUND: Sparkling Edition, sa svojim najvećim izborom domaćih i stranih pjenušaca, dobra je lokacija za provod na Staru godinu, a uz zdravice se na Oleander terasi hotela Esplanade možete počastiti i jelima koja potpisuju poznati domaći chefovi Ana Grgić Tomić, Deni Srdoč, Mario Mandarić, Matija Bogdan i Marko Palfi u duetu, Vid Nikolić te Mate Janković.

Uz slane delicije koje su osmislili za Fooling Around street style menu, u ponudi su i slastice idealne za sparivanje s pjenušcima.

Štrukli koje svi hvale

Na Esplanadinoj kućici uživa se u slasticama koje potpisuje hotelska pastry chefica Mirjana Špoljar. Na meniju su brownie od čokolade i tonke te clafoutis s poširanim kruškama, no tu su i obožavani slani štrukli koje potpisuje Ana Grgić Tomić, koji se dodatkom šećera također mogu pretvoriti u slatke.

Esplanadin Master Kishoni Vjenceslav Madić osmislio je pak i ponudu slatkih pića, pa se uz štrukle može popiti shtrookla punch, honeymoon, Mr. Foolir te kuhano crno vino.

Cannoli i asian

Topli slatki cannoli na meniju su Denija Srdoča, dok se Vid Nikolić pobrinuo da gosti Fooling Arounda uživaju u azijskim slasticama. Uz japanski desert obanyaki, na meniju su i sladoledne kombinacije - milk ice cream & obanyaki i matcha ice cream & azuki.

A fritule? Ima i njih

Fritula se pak, iako se radi o tradicionalnoj dalmatinskoj slastici, uspjela nametnuti kao slatka delicija koju svaki adventski festival, u svim dijelovima Hrvatske, mora imati u ponudi, pa je i Fooling Around vodio računa o tome da se fritule može pojesti i na Oleander terasi.

U svoju je ponudu uvrstio i posebne preljeve osmislio Mario Mandarić, a fritule nudi i Petar Grašo, odnosno njegovi Krivi ljudi. Zbog raznih free style opcija nazvana je Freetula, pa se može naći kao Freetula Bianca, Freetula Nera, Freetula Tartufina te Freetula by Grašo. 

Nova godina je zadnji dan Fooling Arounda

Fooling Around: Sparkling Edition otvoren je do 1. siječnja, a na Staru godinu nastupa DJ Emil Kirbis, dok će za Novu godinu za glazbu biti zadužen DJ Robert Mareković.

Pročitajte više