Što je sve novo došlo u popularne zagrebačke pekare i brunch bistroe

Foto: Karlo Klasić/Index

DONOSIMO vam pregled noviteta po zagrebačkim in mjestima za doručak i brunch.

Noel Bread and Deli (Ulica popa Dukljanina 1)

Noel ima novo slano pecivo u ponudi. Laminirano tijesto napunili su smjesom od mariniranih artičoka, aromatične provole (dimljena mozzarella) i mediteranskih začina, potom su ga zarolali u oblik pužića i uvaljali u crni i bijeli sezam za onaj ekstra crunch moment.

Bread Club (5 lokacija)

Prošle godine u ovo doba smo se davili u njihovom kroasanu s punjenjem od jagode i mente i cruffinu s kremom i želeom od bazge, a danas je to kroasan s ribizlom. Svi koji vole više džema, sigurno će biti zadovoljni količinom koju ekipa iz Bread Cluba stavlja u svaki kroasan.

Balance brunch and bakery (Bijenička cesta 14)

Balance je nedavno predstavio nove sendviče u svojoj ponudi i moramo priznati da izgledaju nevjerojatno dobro. Svakako ćemo ih probati što prije.

Kukuriku (Savska 156)

Crapple pie (croissant apple pie op.a.) jer ne znaju napraviti normalnu pitu od jabuka, kažu iz Kukurikua. Punjena je domaćim pireom od jabuka s cimetom koji sami kuhaju, kremom od svježeg sira i slanom karamelom + crumble sa zobenim pahuljicama.

"Dođi i upropasti se", poručili su.

Boogie Lab (Ulica kneza Borne 26)

Osim hit sladoleda u kornetu koji se može pojesti cijeli dan, Boogie je jučer predstavio nove stavke na Moonlight meniju, i to burratu, Vitello Tonnato, tartar biftek, ceviche od gofa, tart s graškom, mentom i ukiseljenom paprikom te losos Wellington.

>> Ovdje možete pronaći popis trenutno najboljih zagrebačkih pekara

Pročitajte više