Sve više Korejaca jede pržene čačkalice, vlada je uputila upozorenje da prestanu

Foto: TikTok

JUŽNOKOREJSKO ministarstvo hrane objavilo je zdravstveno upozorenje u kojem poziva ljude da ne jedu pržene čačkalice napravljene od škroba koje izgledom podsjećaju na spiralne krumpiriće nakon što je ta praksa postala viralna na društvenim mrežama.

Brojni videoisječci koji prikazuju ljude kako jedu te pržene škrobne čačkalice sa začinima kao što je sir u prahu prikupili su tisuće lajkova i dijeljenja na TikToku i Instagramu, no iz ministarstva upozoravaju da te čačkalice nisu sigurne za jelo.

"Njihova sigurnost kao hrane nije provjerena. Molimo vas, nemojte ih jesti", napisalo je ministarstvo sigurnosti hrane i lijekova u objavi na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru. 

O kakvim je čačkalicama riječ?

Za razliku od naših čačkalica koje su drvene, ove se čačkalice prave od slatkog krumpira ili kukuruznog škroba, a dodaje im se i zelena boja za hranu. Smatraju se ekološki prihvatljivima i biorazgradivima, a često se koriste u restoranima u Južnoj Koreji i za uzimanje hrane s pladnja.

@katchup_news A video by a South Korean TikToker cooking and eating fried toothpicks made of starch widely went viral on social media. As cooking and eating fried starch toothpicks became a new food trend on social media, South Korean government asked people not to eat fried toothpicks. #viral #toothpicks #friedtoothpicks #southkorea #fyp #news #health #safety #starchyoothpicks #healthconcerns #safetyconcerns #southkoreanews #tiktokchallenge #challenge #friedfood #koreannews #koreantiktok ♬ original sound - KatchUp Official

Videozapisi čačkalica prženih u ulju postali su viralni, a na TikToku je sve prepuno videa u kojima Korejci prže čačkalice, a zatim se snimaju dok ih jedu. Neki korisnici komentiraju da izgledaju kao rižini rezanci ili gumeni bomboni, no većina je složna - nikad ih ne bi probali.

Pročitajte više