Svi hvale ovaj zagrebački bistro. Provjerili smo kakva je hrana, ali i cijene

PISALI SMO vam već o bistrou simpatičnog naziva Točkica koji se nalazi u zagrebačkom kvartu Remiza, točnije na adresi Maceljska ulica 21. Otvorili su prije manje od tri mjeseca, a rade svaki dan osim ponedjeljka, i to od 11 ujutro do 11 navečer. U ponudi su klasična jela poput goveđe juhe, zapečenih štrukli, teletine ili hobotnice s krumpirom ispod peke. 

Nije prejeftino

Kako gableci više nigdje ne koštaju koliko su nekad koštali, tako je i ovdje. Od dnevnih jela utorkom su na meniju špek fileki za 8 eura, srijedom pašticada s domaćim njokima za 14, četvrtkom jetrica na naglo s restanim krumpirom i čipsom od luka za 9, petkom brudet od grdobine s palentom za 14, subotom janjeća koljenica s pire krumpirom i prokulicama za 18 te nedjeljom purica s mlincima za 14 eura.

Juhe su po 4 eura, štrukli 7, teletina ili hobotnica ispod peke s krumpirom po 16, odnosno 22 eura, bečki od mliječne teletine s krumpir salatom 17, tafelspitz 18, pohani picek s rizi-bizijem 11, a vratina sa žara s grah salatom 12 eura. Ostatak jelovnika možete pronaći u galeriji ispod naslovne fotografije članka.

Što kažu gosti

Na Googleu u trenutku pisanja ovog teksta imaju 66 recenzija s prosječnom ocjenom 4.7. Izdvojili smo neke, evo ih u nastavku.

"Izvrsna hrana i usluga! Obavezno posjetite kad ste u Zagrebu! 10/10", "savršeno lijepo mjesto s finom tradicionalnom hranom", "vrhunska hrana, usluga i ambijent, "vrlo ugodno mjesto s odličnom hranom i atmosferom, konobari su vrlo ljubazni. Svakako preporučujem", pišu zadovoljni gosti Točkice.

Da ne bi sve bilo bajno, evo jedne loše.

"Juha bila preslana i okusa kao da je iz vrećice. Špek fileki imali ukusan saft, no sami fileki dosta gnjecavi i žilavi, ali ok s obzirom na cijenu i porciju. Teletina ispod peke dobra porcija. Super osoblje, fora ambijent. Nema parking pa ga je potrebno tražiti po ulicama u kvartu...", stoji ispod imena jedne ne tako oduševljene gošće.

A kako je nama bilo?

Iako četvrtkom na dnevnom meniju imaju našu najdražu jetricu na naglo, do trenutka kad smo došli u Točkicu, sve je nestalo. Pogodilo nas je to, priznajemo. Naručili smo punjenu papriku (9 eura) i faširance s krumpir salatom (8 eura). Oboje je baš ono što želite kad si zamislite ova jela. Sve je umjereno začinjeno, bez nekih nepoželjnih divljanja sa soli ili paprom, i skuhano "po domaći", ali s velikom pažnjom.

Punjena paprika je ukusna, s kremastim pireom i u odličnom saftu koji bismo poželjeli čak malo više u porciji. Faširanci su izvana hrskavi, a iznutra nevjerojatno prhki, lagano slatkasti, a krumpir salata među boljima koje smo jeli u zadnje vrijeme, bez toliko octa da nas zapeče pola lica.

Za šećer na kraju smo, da proslavimo posjet ovom fantastičnom mjestu, odlučili naručiti i jedan kajzeršmarn (7 eura). Na meniju je jasno naznačeno kako je on za dvije osobe i definitivno ga ima dosta, pa nam je malo i ostalo.

Dolazi s mousseom od jabuka i marmeladom od marelica. Ljubazni mladi gospodin koji tamo radi rekao nam je kako su marmeladu kuhali nedavno. Kiselija je, sviđa nam se i super paše uz ovu slavnu slatku austrougarsku debelu palačinku.

Vratit ćemo se

Točkica zauzima visoko mjesto na našoj listi mjesta gdje otići na stvarno dobar gablec, ali i ručak i večeru. I dalje želimo tu jetricu pa ćemo idući četvrtak doći ranije. A baš da je i nestane, nije smak svijeta jer ovdje, što god naručite, zaista ne možete pogriješiti.

Pročitajte više