Tiktokerica otkrila na koji joj način kruh ostaje najdulje svjež

Foto: Shutterstock

ZNATE li gdje držati kruh kako bi vam dugo ostao svjež? Nema ništa gore od kruha koji je već drugi dan suh i lošeg okusa, a još je gore ako se na njega uhvati plijesan. Kako biste smanjili otpad u kuhinji i iskoristili cijeli kruh, važno je znati gdje ga je najbolje držati, a za ovaj trik još sigurno niste čuli.

>> Ne mijesi se i košta manje od eura - ovaj kruh je pobjednik u svakom smislu

TikTokerica Gabby pokazala je gdje drži kruh kako bi joj što dulje ostao svjež i bez plijesni. Ne u papirnatoj vrećici, ne u kutiji za kruh, gdje ga većina ljudi vjerojatno i drži, već na stalku za torte s poklopcem, na kojemu joj kruh ostane svjež i do nekoliko dana.

Trik je u stalku za torte s poklopcem

Ona kruh prvo nareže na šnite, a zatim prvih nekoliko šnita stavi na stalak za torte i poklopi staklenim poklopcem. Na taj će način, kaže, kruh dulje ostati svjež, a ne morate se ni brinuti o plijesni na njemu. "Šik i praktično u isto vrijeme", kaže ona za stalak s kruhom u svojoj kuhinji.

@gabbys.greens Thank me later when you never have to deal with moldy bread again #cookingtip #breadtok #holistichealth #breadtips ♬ original sound - Gabby’s Greens

Kako bi smanjila otpad i iskoristila cijeli kruh, ova tiktokerica preostale šnite kruha stavi u plastičnu posudu i zamrzne do idućeg tjedna. "Na taj način ne bacam kruh, a nakon što ga tostiram, imat će odličan okus", kaže ona u videu.

>> Kako kruh star 7 dana vratiti u život

Pročitajte više