U Međimurju postavljen prvi automat za vino, nudi i vodu, čaše i otvarač

Foto: FB/Vinarija Cmrečnjak

NAKON automata za mlijeko, sir i med, od ožujka se međimursko naselje Sveti Urban može pohvaliti i prvim automatom za vino. Automat je smješten uz vinariju Cmrečnjak, na adresi Sveti Urban 273, a na njemu se mogu kupiti nagrađivana vina ove međimurske vinarije.

Na ideju o prvom vinomatu u Međimurju došli su vinari Marko i Rajko Cmrečnjak, a osim njihovih vina, poput nagrađivanog pušipela i Urbanskog bisera, na automatu se mogu kupiti i gazirana voda, čaše i otvarač za boce.

Uz butelje, vodu i ostale dodatke, može se kupiti i karton vina s različitim sortama, a vinar Rajko Cmrečnjak je za Međimurske novine rekao da kupljeno vino kupci mogu konzumirati i na njihovoj terasi.

Prvi vinomat u Međimurju

Ovo je prvi automat za vino u Međimurju - ima i hlađenje, a boce se spuštaju liftom do dijela na kojem se nalazi spužva kako se ne bi razbile. No uskoro je u planu još jedan takav automat na Mađerkinom Bregu.

Plaćanje je na ovom automatu moguće karticama i gotovinom, a automat ima radno vrijeme - vino i dodaci mogu se kupiti svakog dana od 8 do 22 sata, nakon čega se automat zatvara ogradom, a tijekom radnog vremena uvijek je pod nadzorom domaćina.

Pročitajte više