U nedjelju se po Zagrebu trči uz pivo, evo detalja

Foto: Samir Cerić Kovačević

U NEDJELJU se održava utrka MedvedRun, koja je prvi put održana 2016. godine. Iako prve godine nisu imali sreće jer, kako iz Pivovare Medvedgrad sami kažu, em se prijavilo nevjerojatno malo ljudi iz jednostavnog razloga što nitko za utrku nije čuo, em ih je oprala kišurina kakvu nisu pamtili, no svako zlo za neko dobro - sada sudionika ne nedostaje.

"Sad već tradicionalna, ali još uvijek jedina utrka s okusom piva – MedvedRun – starta u nedjelju, 11/6 u 9 h u Pivnica Mali Medo u Tkalči! Tko se prijavio – prijavio se, a vi koji ne trčite dođite iz hlada gledati ove koji se preznojavaju i bodrite ih snažnim usklicima uz gutljaje hladnog piva. Kasnije svi možemo zaplesati na najboljem popodnevnom tulumu u centru grada uz svirku benda Yellow Submarine", poručili su.

Kako to izgleda?

Start je u nedjelju u 9 sati ujutro ispred pivnice Mali Medo, na adresi Tkalčićeva 36, za obje dužine (5 km je jedan krug i 10 km su dva). Prijave su ove godine bile otvorene od 11. travnja do 4. lipnja, a mogu se zatvoriti i ranije ako se popuni limit trke od 500 prijavljenih natjecatelja s plaćenom startninom od 20 eura.

Trasa trke je: Pivnica Mali Medo - Tkalča prema sjeveru - Felbingerove stube - Radićeva - Jurjevska - Skretanje na Dubravkin put (okrepa) - Tuškanac - Tunel Grič - Radićeva prema sjeveru - Male stube - Cilj (ili drugi krug). Trka se održava bez obzira na vremenske uvjete.

Nagrade su pivo u težini natjecatelja za pobjednika i pobjednicu na utrci na 10 km i paket piva za pobjednike na utrci na 5 km. Iako je za prijave sada kasno, možda smo vas zainteresirali pa se prijavite iduće godine, a ove dođite popiti pivo i iz prve ruke provjeriti je li cijela ta priča za vas.

Pročitajte više