Kamo s ostacima ulja od prženja? Pronašli smo nešto što bi vas moglo spasiti

Foto: TikTok

MOŽDA nije najzdravija opcija, ali rijetko tko može odoljeti prženoj hrani. Prženi krumpirići i panirano meso prženo u ulju najčešće su opcije kada je u pitanju pržena hrana, no osim fine hrane, nakon prženja u tavici ili fritezi uvijek ostane ulje i nikada ne znamo kamo ga baciti.

Ako ga izlijemo u sudoper ili WC školjku, gotovo sigurno će začepiti odvode, a ni miris neće biti najugodniji, no nekad ga ne možemo ni ponovno iskoristiti. Zato je ovaj trik, koji je otkrila jedna tiktokerica, kao stvoren za sve vas koji ne znate kamo s iskorištenim uljem.

Fora stvar koja je potrebna svakom kućanstvu

Za ostatke ulja ova tiktokerica koristi učvršćivač za ulje koji najčešće dolazi u prahu ili granulama, a njega se jednostavno doda u ulje i sve zajedno se malo promiješa. Nakon sat vremena, ulje se stvrdne i jednostavno ga se izvadi iz tavice i može se baciti u smeće.

@thisisavocado_

Do this with your used cooking oil🍟 If you ever cook with frying oil, this solidifier is a life saver. Throwing your used oil down the sink can cause issues like clogs and odors, so this is the perfect solution because it allows you to throw the oil directly in the trash once it solidifies! Check out the link in my bio for the product link✨

♬ original sound - Stephanie Engøy

Za mnoge koji nisu znali što s ostacima ulja ovo je zaista pravo otkriće, a iako kod nas ovoga nigdje nema za kupiti, pronašli smo nekoliko različitih brendova na Amazonu, gdje se cijene kreću od 5 do 25 dolara. Ipak, kod samo jednog smo pronašli informaciju da se dostavlja u Hrvatsku, a riječ je i OilToss Waste Cooking Oil Solidifieru koji košta 8.99 dolara, odnosno 8.40 eura.

U jednom se velikom pakiranju nalazi pet vrećica od kojih svaka ima 20 g i svaka od njih može stvrdnuti 600 ml ulja. Osim toga, piše da je ovaj prah 100 posto plant-based, a funkcionira baš kao ovaj na videu - samo ga se posipa u ulje, a ono očvrsne za sat vremena.

Pročitajte više