U Orijent u Maksimirskoj vratio se Retro pult, lokal kod Trga trajno zatvoren

Foto: Instagram/orijent

NEDAVNO smo vam pisali o slastičarnici Orijent kod Trga bana Jelačića u Zagrebu na čijim je vratima pisalo kako je privremeno zatvorena. Ispostavilo se kako je ipak zatvorena trajno, a inače, radilo se o drugoj lokaciji slavne i najstarije zagrebačke slastičarnice originalno smještene u Maksimirskoj ulici.

>> Slastičarnica Orijent kod Trga zatvorena do daljnjeg, recenzije kupaca sve lošije

Što se dogodilo, objasnili su iz Orijenta

"Dragi naši vjerni ljubitelji slastica i sladoleda, imamo jednu važnu vijest za sve vas. Naime, od 1.1.2023. godine Slastičarnica Orijent zatvorila je svoja vrata na adresi Petrinjska 2. Nakon gotovo 3 izazovne i predivne godine, priče između izvornog Orijenta (Maksimirska 34) i Franšize (Petrinjska 2) nisu usuglašene te smo zbog razilaženja u poslovnom modelu bili primorani prekinuti ugovor. No, uskoro otvaramo vrata novog Orijenta, koji neće biti franšiza, nego nastavak priče Orijenta u Maksimirskoj 34. Pratite nas i dalje, ostanite nam vjerni na adresi Maksimirska 34, a uskoro nam se pridružite i u novoj slatkoj avanturi koju proširujemo na lokaciju Novi Zagreb, Froudeova 1 u Sigetu", poručili su.

Vraća se Retro pult

Retro pult u Orijentu nije nikakva novost, dapače - ove slatke dane organiziraju početkom svake godine, a ove godine te će slastice biti dostupne samo na jednoj adresi, u Maksimirskoj 34.

"Zainteresirani će se imati prilike uz nove generacije deserata zasladiti tradicionalnom ruskom slasticom Medovik, čiji su osnovni sastojci med i osvježavajuće korice naranče uz malo kardamoma koji smo dodali kao potpis Orijenta, a da zaokruži cijelu priču. Kako je Medovik prošle godine bio bestseller, odlučili smo napraviti čokoladnu varijantu Medovika, kao Crni Medovik. Noviteti su Jelačić šnite, desertna rapsodija, koja zahvaljujući čokoladnom biskvitu i čokoladnoj kremi otvara svih šest čula, kao i Boem Kocke koje korama obogaćenim orasima i veličanstvenom kremom od vanilije oduševljavaju svakoga tko ih proba", kažu Orijentovci.

Išleri su pravi izbor svih onih koji ne mogu zamisliti dan bez čokolade, dok su za one željne sočnih i bogatih zalogaja Esterházy, Punč i Sacher torta. U ponudi je i Doboš torta kao omiljeni desert mađarskih korijena, a pripreme za fašnik su u tijeku pa pripremaju i novitete vezano za omiljene poslastice u veljači, a to su krafne.

U moru najpoznatijih, svoje mjesto za pultom osigurao je i "kralj Retro pulta", Zimski sladoled s okusom čokolade, neizbježan desert iz prošlosti koji je danas teško pronaći. A za sve vas koji niste u blizini, imamo dva recepta koja su nam dali iz ove zagrebačke slastičarnice, u nastavku su.

Pozdrav s Juga

Kesten pire

Pročitajte više