U Zagrebu se otvorilo mjesto gdje se jede samo pohana piletina, probali smo

Foto: Index

ZAGREB je prije koji tjedan dobio novu adresu za ljubitelje pohane piletine, ali ne na balkanski, već američki način (tzv. fried chicken). Taj način odlikuje visoka hrskavost "obloge" od brašna sa začinima te deblji komadi mesa. Dakle - tanko istučenim šniclama ovdje nema mjesta.

Ako ste ikada jeli popularne "buckete", odnosno kante pune pohane piletine - od komada filea, do bataka i krilaca iz KFC-a u Hrvatskoj i sličnih fast foodova vani, onda znate o čemu govorimo.

Poh

Vrlo jednostavnog imena, Poh se smjestio na adresi Savska cesta 23A, odmah pored Studentskog centra. Nema prostor za jelo ispred ni unutra pa funkcionira kao take-out (za sada, ne znamo kakvi su im planovi za jesen).

Na meniju su tri "basketa", koji osim mesa uključuju i priloge te umake, burger s pohanim otkoštenim zabatkom te K-dog s pilećom hrenovkom ili mozzarellom u hrskavom omotaču kakav smo ovog proljeća već imali prilike jesti u Zagrebu (više o tome ovdje).

Ispod je cjenik, ali i fotografije onog što smo mi probali - Full Basket s pohanim zabatkom, fileom i krilcima, krumpir salatom, coleslawom te sriracha majonezom, kao i Poh Original sendvič uz pržene krumpiriće kao prilog, što nas je sve skupa stajalo 20 eura.

Sviđa nam se omotač oko svih komada mesa koji je jako hrskav i dobro začinjen, a najbolji su nam komad mesa ovdje bili stripsi (od pilećeg filea). 

Pročitajte više