Već dugo nismo pojeli nešto tako dobro kao Schwarzwald lisnato iz Kukurikua

Foto: Karlo Klasić/Index

PROŠLI tjedan objavili smo popis trenutno najboljih pekarnica u Zagrebu, a danas ćemo izdvojiti jednu koje se još nikad nismo zasebno dotaknuli. Riječ je o pekarnici Kukuriku na Savskoj cesti, na kućnom broju 156, odnosno kod popularnog kafića/kluba Vintage. Prostor je manji, simpatično uređen i šaren, pun dnevnog svjetla i totalno ugodan. Tu žive divlji kvasac i pitomi pekari, opisuju sami sebe.

>> Ovo su trenutno najbolje pekarnice u Zagrebu

Ponuda

Imaju razna peciva i sourdough kruhove. Cijela focaccia košta 2.60 eura i zaista se isplati jer je ogromna. Probali smo je i jako je dobra. Korica je tanka tako da nećete slomiti zube, tijesto je puno rupica, lagano je kiselkastog okusa i vrlo elastično i podatno.

Dugo ostaje jestiva bez da se mrvi, a predlažemo da je tostirate kad odstoji par dana. Napravili smo i bruschette, odlično je poslužila kao baza jer ima dovoljno vlažnosti da ne postane karton dok se peče.

Probali smo još par peciva. Lisnato s kremastim punjenjem je 1.90, odličan i ne presladak kroasan s bademom 2.90, cruffin 3.60 i lisnato s punjenjem od višnje 3.30 eura.

Imaju i pain suisse, posebnu vrstu peciva od lisnatog tijesta čija je izrada nešto kompliciranija nego što je slučaj s običnim lisnatim. Svakako pogledajte video ispod za primjer kako se radi pain suisse (nije iz Kukurikua). Takvo jedno pecivo u Kukurikuu ćete platiti 1.90 eura. Ali nije nam ono ukralo pažnju.

@cedricgrolet Pain Suisse 🫶🏻 #cedricgrolet #paris #opera #pastry ♬ Darling - Trees and Lucy

Schwarzwald lisnato

Kakao-lisnato tijesto, nadjev od kiselkastih višanja i krema od vanilije su ne previše slatka kombinacija po koju ćemo se svakako vratiti. Iako volimo razne cruffine i kroasane sa slanim i slatkim punjenjima, ovo pecivo je trenutno definitivni pobjednik.

Premda smo strastveni ljubitelji ugljikohidrata i ne prođe ni dan da se ne počastimo nekim dobrim pecivom, burekom, pizzom ili kruhom, već neko vrijeme nismo pojeli ovako dobro slatko pecivo.

Pročitajte više