Volite karamelu? Evo sladoleda od karamele, s karamelom i onda još malo karamele

Foto: Index

MALO PRIJE smo bili u jednom Žabac dućanu u Zagrebu (riječ je o lancu dućana s hranom pred istekom roka trajanja koja je zbog toga znatno jeftinija nego inače) i zastali kod njihove škrinje sa sladoledima. Velik izbor sladoleda po najboljim cijenama, piše iznad, pa smo nakon kratkog razmišljanja posegnuli za najskupljim. Häagen-Dazs, pa ne može biti loš ni da hoće, pomislili smo.

Ima tamo sladoleda od tridesetak eurocenti naviše i izbor je dosta velik, ali inače zna u Žapcu biti i više vrsta renomiranijih brendova slatkiša, poput Kit Kata ili Smartiesa, kojih ovog puta nije bilo. Mi smo kupili Häagen-Dazs na štapiću s okusom slane karamele za 1.79 eura (13.49 kuna). Kolika mu je redovna cijena, ne znamo, no s obzirom na to da se radi o jednom od najprestižnijih industrijskih sladoleda na svijetu, pretpostavljamo da je otprilike dvostruko viša.

Dosta o cijeni, kakav je sladoled?

To je mliječni sladoled okusa karamele sa swirlom (pomiješanim umakom) okusa slane karamele, a preljev je mliječna čokolada s komadićima karamele. Puno karamele, ha? Nama karamela nije najdraža stvar na svijetu pa ga ne bismo opet kupili, ali za nekoga tko voli karamelu, ovo bi bio san snova.

Sam sladoled je kremaste teksture, znači da je i sam po sebi dobar, a i pravilno skladišten, pa nema kristalića leda ni ičeg sličnog. Bez glutena je - barem tako stoji na Häagen-Dazsovoj internetskoj stranici.

Ono što nam je mrvicu zasmetalo je to što je sladoled u najlonskoj vrećici pa u kartonskoj kutijici i to je zaista dosta ambalaže pa smo osjećali malu grižnju savjesti dok smo sve to raspakiravali. No ako išta, na taj način lakše zadržava oblik i nema straha da će se polomiti u transportu.

Pročitajte više