Zara otvorila kafić u Ateni povodom otvorenja nove trgovine, radio je samo dva dana

Foto: Instagram/Wozere

ZARA je nedavno, osim novih trgovina, otvorila pop-up kafić Pireju u blizini Atene i to kako bi proslavila otvaranje novih Zara trgovina u Ateni i okolici. Ipak, ovaj kafić nije bio dugog vijeka pa je tako zatvoren već nakon dva dana.

No to je i definicija pop-up kafića - oni se postavljaju na određenom mjestu na ograničeno vremensko razdoblje, a ovaj je kafić bio smješten u neboderu Piraeus Tower u Pireju, inače poznatom lučkom gradu udaljenom svega nekoliko kilometara od Atene.

Kafić odao počast grčkoj gastronomiji

Cilj ove kratkotrajne akcije bio je odati počast lokalnoj gastronomskoj kulturi pa su uz kavu u ponudi bili i brojni grčki specijaliteti, poput koulourija, grčkog peciva prstenastog oblika posutog sezamom, ali i drugih grčkih delicija.

Za razvoj cijelog koncepta bio je zadužen madridski studio Wozere, a kafić je, vrlo prigodno, osvanuo u grčkim bojama - tamno plavoj i bijeloj. Zidovi su bili jednostavni i bijeli, s plavim stolovima i stolcima i jednim malim šankom iza kojeg se na zidu krila hrpa popularnih grčkih peciva.

Grčki specijaliteti na otvorenju nove Zare

Nekoliko dana nakon zatvaranja pop-up kafića, u Pireju se otvorila i nova Zara trgovina, a na otvorenju su posluženi brojni grčki specijaliteti, među kojima su se našli i feta s paprikom, koulouri, spanakopita (slana pita od špinata) i za desert svježe voće s grčkim jogurtom.

Prošle godine Zara otvorila svoj prvi kafić

Ovo nije prvi Zarin ugostiteljski pothvat. Naime, još je u studenom prošle godine u shopping centru Mall of the Emirates u Dubaiju Zara otvorila i svoj prvi kafić - Zara Collective Café.

Njihov jelovnik uključuje kavu, čaj i kolače, a sve to ukrašeno je logotipom brenda izrađenim u glazuri od maslaca. U skladu sa Zarinim obećanjem o održivosti, kafić je dizajniran za značajno smanjenu potrošnju energije i vode, stavljajući ekološku osviještenost u središte dućana i kafića.

>> Zara otvorila svoj prvi kafić, predstavljaju se kao ekološki osviješteni

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.