Zbog ovog priloga poznate kuharice, na božićnom ručku će vas svi pitati za recept

Foto: Shutterstock

PROKULICE kao prilog za božićni ručak? Zašto ne - ovaj prilog odlično ide uz pečenje, a za njega će vas svi pitati recept jer je toliko fin. Tajna je u načinu pripreme pa će ih zavoljeti i oni koji nisu ljubitelji jer poseban okus ovim prokulicama daju panceta i balzamični ocat. 

Recept je to poznate američke kuharice Ine Garten, a evo i kako pripremiti ovaj prilog koji će se, sigurni smo, svima svidjeti. Prema originalnom receptu trebat će vam 700 g prokulica prerezanih na pola, oko 100 g pancete narezane na kockice, 60 ml maslinovog ulja, jedna žlica balzamičnog octa te žličica i pol košer soli i pola žličice svježeg mljevenog papra za začiniti.

Za početak zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a prerezane prokulice stavite na lim za pečenje, zajedno s listovima koji postaju hrskavi kada se ispeku. Pancetu narežite na kockice i dodajte prokulicama. Dodajte maslinovo ulje, sol i papar i promiješajte rukama pa rasporedite po limu za pečenje. Prokulice okrenite narezanom stranom prema dolje.

@alexandraskitchen A longtime favorite: Ina Garten’s roasted Brussels sprouts with balsamic 💯💯💯⁣ ⁣ This recipe comes from Ina Garten’s Foolproof and upon first making it, it became an instant favorite for its ease and flavor: this is a crowd pleasing recipe that can easily be scaled up to feed more people.⁣ ⁣ Also: the pancetta can be omitted if you are vegetarian, and the sprouts are still incredibly delicious—use an extra tablespoon of olive oil when dressing them. ⁣ ⁣ Also: if you don’t have syrupy balsamic vinegar, you can simmer regular balsamic stovetop until it reduces by half (start with 1/4 cup). ⁣ ⁣ The recipe is linked in profile 🤗⁣ ⁣ #brusselssprouts #brussels #sprouts #ina #garten #fall #vegetables #thebarefootcontessa ♬ original sound - Alexandra’s Kitchen

Prokulice pecite 20 do 30 minuta dok ne omekšaju i lijepo porumene i dok panceta ne bude pečena i hrskava. Jednom tijekom pečenja sve skupa malo promiješajte. Nakon pečenja prokulice odmah pokapajte balzamičnim octom i dobro promiješajte, a zatim probajte i eventualno dodajte još začina ako nedostaju. Poslužite vruće.
 

Pročitajte više