Žena podijelila recept za losos iz perilice posuđa, ljudi su užasnuti

Foto: Shutterstock

PRIPREMITI lososa ponekad može biti izazovno, bilo da ga pečete u pećnici ili u tavici - ne želimo da se ispeče previše, ali ni premalo, kako bi iznutra ostao fin i sočan. Sada je jedna tiktokerica podijelila svoj način pripreme lososa, i to bez štednjaka i pećnice.

Ona kaže da joj na ovaj način losos ispadne savršeno svaki put, a za to joj ne trebaju ni pećnica ni friteza ni tavica, već perilica posuđa. Da, ona losos priprema u perilici posuđa i to tako da ga zamota u aluminijsku foliju i pusti perilicu da odradi svoje.

Savršen losos iz perilice posuđa?

Tiktokerica Elaine kune se u ovu, u najmanju ruku, neobičnu metodu pripreme lososa, no ljudi su užasnuti. Ipak, ona u tome ne vidi problem, a u svom je videu objasnila i kako se to točno radi.

"Pripremite filet lososa, dodajte malo limuna po želji, a ja zatim koristim svježe začinsko bilje poput kopra i ružmarina", rekla je i dodala malo češnjaka, maslaca, soli i papra. Kaže da losos obavezno morate zamotati u foliju, i to vrlo dobro, a pripazite da na foliji ne bude rupa.

@elainecarolskitchen Best salmon recipe #yummy #food #fyp #foryou #viral #cooking #easy #foodie #dinner #home #wow #omg ♬ original sound - Marty & Elaine👨🏻‍🍳💞👩🏼‍🍳

Zatim je dodala da biste losos trebali staviti na gornju policu svoje perilice posuđa i upaliti ju na standardni, puni ciklus na 145 stupnjeva. Kada je perilica oprala, odnosno skuhala lososa, izvadite ga i poslužite, a Elaine ga je poslužila sa šparogama. 

Mišljenja o tome možete li kuhati u perilici posuđa su podijeljena, neki kažu da je sasvim u redu, a drugi preporučuju da to izbjegavate i odlučite se za tradicionalnije metode kuhanja. Mi ćemo se ipak držati one klasične metode i jednog od ovih provjerenih recepata.

Losos s češnjakom iz pećnice

Pečeni losos s prokulicama

Losos s kremastim umakom od kopra

Losos na žaru Nigela Slatera

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.