Znamo u kojim slastičarnicama probati super sladolede u Zagrebu, Rijeci i Splitu

Foto: Instagram/Aroma Gelato

PROLJEĆE je stiglo, a s njime i sezona sladoleda. Nema ništa bolje nego osvježiti se kuglicom ledenog sladoleda na vrući proljetni ili ljetni dan, a u nastavku smo izdvojili nekoliko super mjesta na kojima možete probati fine sladolede - u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Zagreb

Torterie Macaron

Adresa: Rudeška cesta 169a (Point), Ulica Vice Vukova 6 (Arena Centar), Jankomir 33 (CCO West), Avenija Dubrovnik 16 (Avenue Mall), Slavonska Avenija 11d (CCO East)
Radno vrijeme: pon-sub 08-22, ned 08-17 (Point)
pon-sub 08-21, ned zatvoreno (Arena Centar, CCO East)
pon-sub 09-21, ned zatvoreno (CCO West)
pon-sub 08-22, ned 10-11 (Avenue Mall)

Slastičarnica Torterie Macaron nalazi se na više lokacija u Zagrebu, ali i u Splitu i u Zadru, a osim kolača i torti, u ponudi imaju i ručno rađene sladolede. Sladoledi su rađeni po tradicionalnoj recepturi sa svježim sastojcima i sezonskim namirnicama, a svi su bez glutena.

Melt - Gelato & Brunch Bar

Adresa: Ulica Pavla Radića 3A
Radno vrijeme: pon-ned 09-21

Na početku Radićeve nalazi se slastičarnica Melt koja, osim slatkih i slanih bruncheva, u ponudi ima i sladolede. Nude neke klasične okuse sladoleda, poput čokolade, jagode, pistacije, maline i šljive, a imaju i sladolede od smokve, indijskog oraščića, cimeta i jabuke, kivija, ali i od maka.

Vis à Vis by Vincek

Adresa: Tomićeva ulica 2
Radno vrijeme: pon-sub 09-21:30, ned zatvoreno

Odmah pored uspinjače smjestila se mala slastičarnica Vis à Vis by Vincek, koja nudi sladolede bez glutena. Osim što su bez glutena, ovi su sladoledi zdraviji od klasičnih jer su zaslađeni smeđim šećerom, stevijom ili agavinim sirupom, a pripremaju se s rižinim ili sojinim mlijekom. Osim sladoleda, u ponudi imaju i druge bezglutenske slastice.

Burgeraj

Adresa: Vlaška ulica 35
Radno vrijeme: pon-čet 12-21, pet-sun 12-22, ned zatvoreno

Restoran Burgeraj poznat je po svojim burgerima, a odnedavno ima i sladolede. Krema za sladolede se kuha, odležava, miksa se, smrzava i pakira u Burgeraju, a za sada imaju tri dostupna okusa -  gelato od čokolade (70 posto) i stout piva, gelato od riže s mangom te gelato od ruže s džemom od rabarbare.

Rijeka

The Que

Adresa: Ulica Ignacija Henckea 1
Radno vrijeme: pon-ned 12-21

Ova je slastičarnica u Rijeci otvorena prošle godine, a postala je popularna zbog svoje neobične ponude. Ovdje možete probati sladolede u taiyakiju, japanskom desertu u obliku ribe koji podsjeća na vafle, a osim toga, možete kušati i popularne sladoled kave.

Cacao

Adresa: Riva 14
Radno vrijeme: pon-ned 08-23

Slastičarnica Cacao poznato je mjesto svim sladokuscima s kvarnerskog područja, a u ponudi ima razne slastice, kao i sladolede napravljene od sastojaka iz lokalnih OPG-ova. Za one koji paze na liniju, nude i proteinske sladolede bez šećera.

Aroma Gelato

Adresa: Korzo 26b
Radno vrijeme: pon-ned 10-22

Slastičarnica Aroma Gelato smjestila se na riječkom Korzu, a osim u Rijeci, možete ju pronaći i u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Rovinju i Zadru. Poznata je po artizanskim sladoledima bez dodatnih aditiva i umjetnih aroma koji se mogu naručiti u čašici ili na jednom od korneta - možete birati običan ili pak onaj preliven čokoladom ili posut lješnjakom.

Split

Gelateria Emiliana

Adresa: Pistura ulica 1
Radno vrijeme: pon-ned 10-00

Gelateria Emiliana jedna je od najpoznatijih splitskih slastičarnica, a najpoznatija je po proizvodnji sladoleda pred gostima. U ponudi imaju razne okuse, uključujući i četiri veganska sladoleda bez glutena i šećera te kornete koji su također bez glutena.

Ela's Gelateria Artigianale

Adresa: Domaldova ulica 1a
Radno vrijeme: pon-ned 10:30-22

Još jedna poznata splitska sladoledarnica svakako je i Ela's Gelateria Artigianale. Vlasnica Ela Bedalov otvorila je ovo mjesto koje nudi domaće sladolede napravljene od prirodnih namirnica, koji su zdravija verzija ove omiljene slastice.

Gelateria aMare

Adresa: Šubićeva 1
Radno vrijeme: pon-ned 10-22

Smještena pored Rive, Gelateria aMare nudi osvježavajuće sladolede napravljene od svježih lokalnih proizvoda i sezonskog voća po provjerenoj domaćoj recepturi, a u ponudi imaju razne okuse - od jagode i pistacija do tiramisua i cheesecakea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.