Znate li što je croffle? Ova slastica osvaja društvene mreže

Foto: Instagram/Croffle House

VEĆ STE čuli za cronute i cruffine, hibride kroasana i donuta, odnosno muffina, a nedavno smo pisali i o crookieju, hibridu kroasana i keksa. Tu su i spljošteni kroasani, kao i crompouce, hibrid kroasana i tradicionalnog nizozemskog kolača tompouce, a sada se ovoj listi pridružuje i - croffle.

>> Kratka povijest kroasana i šest odličnih recepata

Taman kad smo pomislili da se iz kroasana neće roditi još jedan hibrid, pojavio se croffle, nešto između kroasana i vafla. Riječ je zapravo o kroasanima koji se peku u aparatu za vafle pa na kraju dobiju onaj prepoznatljivi izgled vafla, no okusom su i dalje baš kao kroasani.

Izgledaju kao vafli, okusom su kao kroasani

Croffle je populariziran u Južnoj Koreji, gdje je nastao još 2018. godine, a od tamo se zahvaljujući društvenim mrežama proširio i ostatkom svijeta. Priprema ne može biti jednostavnija, posebno ako koristite kupljene, smrznute kroasane, a možete ih poslužiti s dodacima po želji.

@moribyan

🥐 croissants in the waffle maker are my new favorite dessert - not too sweet!

♬ Sunday Kind of Love - Etta James

Ako želite napraviti svoje kroasane, ovdje pronađite jedan od šest odličnih recepata za domaće kroasane, no croffle možete napraviti i s kupovnim kroasanima, samo ih prije pečenja ostavite na sobnoj temperaturi da se odmrznu i poduplaju. Zatim ih pospite šećerom i cimetom i stavite u aparat za vafle.

@bakes_by_brea strawberry croffles🍓 i love any kind of dessert with strawberries and cream! Ingredients • 4 frozen croissants (defrosted) • bit of oil (for the waffle pan) • 250ml double cream • 25g sugar • strawberries • freeze dried strawberries • thyme (for decor) • icing sugar #strawberrycroffle #strawberrycroissant #strawberrywaffle #croffle #croissant #waffle #strawberry #cream #strawberriesandcream #wafflemachine #dessert #desserts #food ♬ Aesthetic - Gaspar

Croffle pecite nekoliko minuta, a kada budu pečeni, nadjenite ih sastojcima po želji - možete im dodati šlag, Nutellu, pekmez, med, čokoladu, šećer, jagode, borovnice, maline... Opcija je mnogo i sigurno ćete pronaći nešto za sebe, a osim toga, ovo je odličan brzinski desert za dane kada vam dođu nenajavljeni gosti ili se vama jede nešto slatko, a nemate previše vremena.

Pročitajte više