8 razloga za dodavanje maslinovog ulja prehrani vašeg psa

Foto: Shutterstock

VEĆ smo vam pisali o prednostima kokosovog ulja za vašeg ljubimca, a sad je vrijeme da isto to učinimo za maslinovo.

1. Ima dobar okus
 
Drugim riječima, psi ga vole pa će malo maslinovog ulja biti odličan način kako da začinite njegovu standardnu hranu u velikom stilu.
 
2. Gubitak kilograma
 
Maslinovo ulje pomaže psima u gubljenju težine, jer potiče razbijanje masnoća unutar masnih stanica.
 
3. Zdravlje općenito
 
Maslinovo ulje služi sprječavanju i smanjivanju učinaka kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa. Ono sadrži oleinsku kiselinu, za koju se vjeruje da je učinkovita u prevenciji raka, koji ubija oko 50 posto pasa u 10 godina.
 
4. Jača imunitet
 
S visokim razinama antioksidansa, maslinovo ulje je vrlo učinkovit u jačanju imunološkog sustava, kako bi se on učinkovito borio protiv bolesti.
 
5. Prerano starenje
 
Iako psi ne mogu živjeti dugo kao i mi, iako bi mi to htjeli, maslinovo ulje sprječava oksidaciju stanica slobodnih radikala, što može dovesti do preranog starenja vašeg ljubimca.
 
6. Hrana za mozak
 
Maslinovo ulje pomaže spriječiti i kognitivno propadanje, koje je povezano sa starenjem svih vrsta pa mu ga poslužite jednom dnevno u manjim količinama.
 
7. Energija
 
Uz dnevnu dozu ulja, cirkulacija se poboljšava, a disanje olakšava.
 
8. Ljepši izgled
 
Maslinovo ulje žene su odavno otkrile kao saveznika u uljepšavanju njihove kože i kose, a ono može imati jednaki učinak i za vašeg ljubimca. Podarite njegovom kaputiću novi izgled i sjaj.
 

Pročitajte više