8 znakova da je vaš pas spreman za novog prijatelja u obitelji

123rf.com

AKO razmišljate o još jednom psu, ovi će vam znakovi itekako koristiti.

Promatrajući svog ljubimca možete jasno vidjeti je li on spreman za prijatelja, s kojim će dijeliti vas i kućanstvo. Također, uvijek je dobro prethodno potražiti savjet veterinara i/ili profesionalnog trenera.

1. Uživa u igri s drugima

Neki psi će se tijekom šetnje držati po strani od grupe koja veselo trčkara i izvodi razne akrobacije po parku. No sasvim je druga priča ako se vaš ljubimac svaki put veselo pridruži skupini.

2. Nije mu problem dijeliti

Pas koji nema problema s dijeljenjem stvari s drugim psima vrlo vjerojatno će takav biti i s novim psom u kućanstvu. Ako vaš pas ljubomorno čuva krevet, hranu i igračke, onda bi mu novi prijatelj mogao zakomplicirati život.

3. Dosada

Leži li vaš pas po cijele dane kod kuće, samo jede i spava? U takvim slučajevima novi prijatelj bi mu mogao pomoći da bude što aktivniji jer će se igrati zajedno i kad vi ne budete dostupni.

4. Uživa u društvu gostiju

Ako imate prijatelje koji također imaju pse, kojima se vaš krzneni prijatelj neizmjerno veseli, vjerojatno će se veseliti i novom psu, s kojim će dijeliti kućanstvo.

5. Neprestana želja za igrom

Neki se psi žele igrati od 0 do 24, a vi jednostavno ne možete držati korak s njima pa bi još jedan pas svakako bio olakšanje i za vas i za vašeg ljubimca. No pritom morate voditi računa i da drugi pas mora biti slične naravi jer ćete u suprotnom napraviti više štete nego koristi.

6. Nedavni gubitak

Možda ste nedavno izgubili jednog psa te ste zbog vlastite tuge zanemarili onu koju osjeća on. A budite sigurni u to da i njemu nedostaje cimer/ica, do te mjere da čak može pasti i u depresiju. Dovođenje novog psa moglo bi mu itekako pomoći u oporavku.

7. Potrebno mu je samopouzdanje

Možda će vam se činiti čudno, ali sramežljivi psi mogli bi imati velike koristi od još jednog prijatelja. Miran i samouvjeren pas mogao bi pomoći onom drugom da postane mirniji i hrabriji. No prethodno obavezno potražite savjet veterinara.

8. Imao je prijatelja prije vas

Psi u skloništima najčešće na sretan dom čekaju u parovima ili čak grupama. Ako je on bio dio para, možda mu itekako nedostaje prijatelj. Raspitajte se u azilu kako je izgledao njegov život prije nego što ste se vi pojavili.

Pročitajte više