Nevada uvodi zakon koji će vlasnicima omogućiti nabavu marihuane za njihove ljubimce?

Foto: weheartit, Facebook

SPOMENUTU supstancu uskoro bi mogli koristiti i kućni ljubimci.

Američka savezna država Nevada uskoro planira uvesti mjeru, koja će vlasnicima životinja omogućiti nabavu marihuane za njihove ljubimce, ako imaju potvrdu veterinara o bolesti, čije bi posljedice ona mogla ublažiti.
 
Demokratski senator Tick Segerblom, koji se zalaže za uvođenje takvog zakona, otkrio je zabrinutost oko toga da bi neke životinje mogle imati negativne reakcije, ali da se "to ne zna, dok se ne pokuša", prenosi Mashable. Neki veterinari, koji su marihuanu davali bolesnim i umirujućim ljubimcima, prijavili su ublažavanje simptoma, iako nije dokazano da se ona može smatrati analgetikom za životinje.
 
Veterinar Doug Kramer iz Los Angelesa potvrdio je da je 2013. godine, marihuana pomogla njegovom sibirskom haskiju ublažiti bol, u njegovim posljednjim tjednima, nakon operacije uklanjanja tumora. Otkrio je kako je on dobio na težini te je bio živahniji 6 tjedana, prije nego je bio eutaniziran.
 
 
Prijedlog je još uvijek u najranijim fazama te se suočava s nekoliko zakonskih prepreka, prije nego što bi mogao postati zakon.
 
No, drugi dio senatora, poput Marka Manendoa, demokrata i zastupnika za prava životinja, nije siguran oko uvođenja takvog zakona. "Brine me sigurnost tih životinja. Alkohol je loš za njih, kao i čokolada. To me tjera na razmišljanje i stanku", otkrio je.
 
"Moj je pas uginuo na mojim rukama u dobi od 15 godina. Iskustvo je bilo vrlo emocionalno i teško, no nisam siguran da bih mu dao marihuanu", otkrio je.
 
Koje je vaše mišljenje?
 

Pročitajte više