Nogometne njuške u posjeti prvoligaškim klubovima

Foto: Press 

UDRUGA za dobrobit i zaštitu životinja Indigo, u suradnji s Aykon Linek9 timom, pokrenula je kampanju "Sportske Njuške".
 
S obzirom na veliki broj napuštenih i zanemarenih životinja, Indigovci su se odlučili pokrenuti kampanju, kako bi približili svim novim i starim vlasnicima ideju aktivnog bavljenja s psom i odgovornog vlasništva te predstaviti Indigo Olimpijske igre, koje će se održati u rujnu 2015. 
 
Sada je započeo prvi dio kampanje, pod nazivom "Nogometne njuške", koji se odvija u suradnji s Hrvatskom Udrugom "Nogometni sindikat" te su se do sada obišla tri prvoligaška kluba: NK Slaven Belupo, NK Lokomotiva  te NK Zagreb. 
 
 
Ciljevi i ideje projekta su promoviranje odgovornog vlasništva te aktivno bavljenje s psima, u svrhu smanjenja tolikog velikog broja napuštenih pasa. 
 
Svaki pas zahtjeva mentalnu i fizičku aktivnost. Svaki dobar sportaš mora trenirati, a tako bi se i svaki vlasnik trebao baviti s psom, kako bi mogao biti ponosan vlasnik dobrog i sretnog psa. 
 
Nogometaši klubova Slaven Belupo, Lokomotiva i Zagreb su s veseljem podržali projekt te se ujedno i poigrali s malom Buttercup, staffordicom spašenom od sigurne smrti te Toyjem, udomljenim samojedom pronađenim na cesti. 
 
 
Sljedeći tjedan ekipa "Nogometnih njuška" kreće u nove posjete, od kojih je prvi na redu NK Osijek, 11. svibnja u 11 h, zatim slijede NK Hajduk, 12.05. u 17 h te 13.05.2015. RNK Split u jutarnji satima i NK Zadar. 
 
Nakon kratke pauze, "Nogometne njuške" će još posjetiti i RNK Rijeka, NK Istra 1961 te GNK Dinamo. Točni datumi i vrijeme će biti naknadno objavljeni.

Pročitajte više