Osječka lavica poklonjena Sarajevu: Tamošnji lav dobio partnericu nakon što mu je prošla uginula

Ilustracija: Shutterstock
 
LAVICA što ju je zoološkom vrtu u Sarajevu poklonio zoološki vrt iz Osijeka nakon višemjesečnih priprema dopremljena je u glavni grad Bosne i Hercegovine gdje bi trebala praviti društvo četverogodišnjem lavu.

Šestogodišnja lavica dopremljena je u Sarajevo u ponedjeljak navečer posebnim vozilom u pratnji osoblja osječkog zoološkog vrta, a idućih mjesec dana trebala bi provesti u karanteni pod veterinarskim nadzorom kako bi se prilagodila novom okolišu.
 
"Dok ne prođe karantenu nećemo je spajati s lavom", kazao je Esad Tajić, direktor centra "Pionirska dolina" u čijem je sastavu i zoološki vrt.
 
Lav kojemu su nadjenuli ime Riley na društvo čeka već gotovo godinu dana.
 
Toliko je vremena prošlo otkako je u Sarajevu uginula sedmogodišnja lavica što ju je tamošnjem zoološkom vrtu poklonio zoološki vrt iz Sofije. Lavlji par je zapravo u glavni grad BiH iz Bugarske stigao zajedno u ožujku 2013. pri čemu se mužjak prilagodio, no ženka je uginula nakon nepunih mjesec dana provedenih na sarajevskoj klimi.
 
Nakon vijesti o njezinom uginuću više je europskih zooloških vrtova ponudilo novu lavicu sarajevskom, ali dogovor je postignut s osječkim.

Pročitajte više