Savjet koji se širi društvenim mrežama: Kako pronaći izgubljenog psa?

Ilustracija: 9gag.com, Shutterstock

DRUŠTVENIM mrežama i zabavnim stranicama kao što su 9gag i Reddit proširile su se upute za pronalazak izgubljenoga psa za koje dosad nismo čuli pa ćemo ih podijeliti s vama.

Očajni vlasnik 12 dana nije mogao pronaći psa na terenu obraslom gustom šumom, a savjetom su mu pomogli lovci na koje je naišao tijekom potrage.

Vlasnik treba uzeti svoj komad odjeće koji je nosio barem jedan dan, što je moguće duže, kako bi odjeća poprimila njegov miris. Komad odjeće donesite do mjesta gdje je pas posljednji put viđen i ondje ga ostavite.

Ako pas ima ležaj, transporter ili omiljenu igračku, možete ostaviti i nešto od toga, uz pismenu zamolbu prolaznicima da ne uklanjaju te predmete. Ostavite i zdjelicu s vodom, ali ne i s hranom jer bi to moglo privući životinje koje bi pas mogao izbjegavati.

Vratite se drugi dan, a ako možete, provjeravajte navedeno mjesto i više puta dnevno.

"Bio sam skeptičan i sumnjao da će moj pas uspjeti pronaći i prepoznati komad odjeće ako me nije čuo kako se derem za njim najglasnije što mogu punih 12 dana. Međutim, kada sam došao provjeriti drugi dan, sjedio je kraj svojih stvari koje sam mu ostavio. Nadam se da će ovo pomoći onima kojima se izgubio najbolji prijatelj", napisao je na kraju anonimni korisnik.

Pročitajte više