Tužna priča sa sretnim krajem: Pas prohodao uz pomoć 3D proteza

Foto: Screenshot Youtube 

JEDNA tužna priča sa sretnim krajem dolazi nam iz New Hampshirea.
 
Njegovo ime je Derby, a ovaj ljepotan rođen je s deformiranim prednjim nogama, zbog čega nije mogao ni hodati ni igrati se s ostalim prijateljima iz susjedstva.
 
Njegovi bivši vlasnici zbog toga su ga ostavili u jednom skloništu za napuštene životinje, a njegova privremena udomiteljica Tara Anderson odlučila mu je olakšati i uljepšati život te je naposljetku to i uspjela.
 
Tara je naime zaposlena u američkoj kompaniji "3D Systems" pa je s kolegama smislila odlično rješenje kako da pomogne psu. Oni su, nakon nekoliko neuspješnih projekata, izradili protezu, koja je omogućila psu da se kreće gotovo kao da deformacija nikada niti nije postojala. Izradili su ju na printeru ProJet5500X, koji omogućuje korištenje više različitih, krutih i fleksibilnih materijala, kao što su npr. mekana guma i tvrda plastika.
 
"Prvih nekoliko proteza bilo je vrlo neudobno za psa. Upravo zato, bilo je neopisivo zadovoljstvo vidjeti ga kako napokon radi ono što je oduvijek želio. Čim smo mu ih stavili na noge, odmah ih je isprobao. To je ono što može 3D tisak, pomoći drugima da imaju bolji život, bilo da se radi o ljudima ili životinjama", otkrila je Tara za Mirror.
 
Derby je uz to našao i nove vlasnike, koji su oduševljeni činjenicom da njihov ljubimac može trčati s njima svako jutro te su otkrili kako je Derby brži i od njih samih. Iz tvrtke su otkrili kako rade na poboljšanju proizvoda, kako bi pas bio još spretniji.

Pročitajte više