Zanimanja budućnosti: Šetači pasa i psiholozi za životinje

Foto: Shutterstock

U EUROPSKOJ su uniji na burzama rada sve više tražena zanimanja u vezi s brigom o kućnim ljubimcima. Naime, vlasnici su spremni izdvojiti sve više novca kako bi ugodili svojim ljubimcima.

Uz profesije vezane za veterinu, uzgoj životinja i dresuru, sve su traženije osobe za šetanje pasa, čuvanje mačaka, ali i za degustaciju hrane za životinje.

Vlasnici često nemaju dovoljno vremena da izvode ljubimce u šetnju, zato je najveća potražnja za šetačima pasa. U prosjeku, Belgijanci za sat vremena šetnje pasa plaćaju oko 22 eura, dok se čuvanje i hranjenje mačke naplaćuje oko 13 eura. Ipak, trenutno su najplaćeniji degustatori hrane za životinje jer ta hrana prije svega sadrži proteine namijenjene životinjama.

Također, sve su traženiji psiholozi za životinje, a vlasnici su spremni obilato platiti kako bi njihovi ljubimci bili izliječeni od depresije, anksioznosti, agresije, hiperaktivnosti i fobija.

Od kada je jedan Francuz došao na ideju da otvori agenciju za zdravstveno osiguranje životinja, sve su traženiji agenti za zdravstvenu zaštitu ljubimaca. Mjesečno osiguranje košta od 14 do 48 eura.

Spekulira se i da bi jedno od mogućih perspektivnih zanimanja moglo biti - domaćica i domaćin zaduženi za brigu o ljubimcima u avionu, piše portal Životinje.rs.

Pročitajte više