AnimalWised poslao snažnu poruku u vezi koronavirusa: "Ovo su teška vremena"

Screenshot: YouTube

PORTAL AnimalWised cijelom je svijetu poznat po genijalnim tekstovima i videima o životinjama. Zanimljivosti, njega, zdravlje i hrana kućnih ljubimaca te brojne druge poučne teme vezane za životinje njihova su specijalnost. No ni oni nisu zaobišli koronavirus, jer ipak je to tema koja se tiče svih nas, prirode koja nas okružuje i, naravno, životinja. Putem moćnog videa osvrnuli su se na trenutnu situaciju u svijetu, a mi vam njihovu poruku prenosimo u cijelosti.

"Ovo su teška vremena. Dim, semafori, auti, vrištanje, turisti. Prljavština, žurba, panika, stres. Nejednakosti, siromaštvo, smrt, buka. Tišina. Prazne ulice. Parkovi bez djece. Vlakovi bez putnika, uredi bez radnika. Gradovi koji su stoljećima bili bučni i koji su ispuštali gomilu smoga sada stoje. Zupčanici sata koji se činio beskonačnim otpušteni su. To nas je šokiralo jer ne znamo što činiti bez naših nevidljivih veza. Što činiti s toliko slobodnog vremena? Kako uživati s obitelji bez izgovora?

Zašto ne bismo sjeli na balkon i  čitali? Pjevali sa susjedom s prozora? Zašto to nismo činili prije? Ovo su teška vremena. Rika, zavijanje, utrkivanje. Bježanje. Vjetar, kiša, sloboda. Instinkt, smrt, buka. Tišina. Svijet nije stao. Stali smo samo mi. Sada kada imamo vremena. Sada kada imamo priliku. Stanimo. Razmislimo. Neka nas tišina natjera da čujemo svijet koji želimo. Neka nas ove teška vremena dovedu do boljih", stoji u videu koji je oduševio svijet. Mnogi se slažu s njihovim riječima te misle kako je ovo savršeno vrijeme za promišljanje o pravim vrijednostima. Video možete pogledati u nastavku. 

Pročitajte više