Besplatne radionice za vlasnike pasa u Utrinama

Foto: Udruga Indigo

PROBLEMI s ljubimcem su vam postala svakodnevna glavobolja? Niste zadovoljni njegovim ponašanjem i socijalizacijom. Imate priliku besplatno dobiti savjete od trenera, a ujedno i upoznati neke nove prijatelje. U subotu, 11.11. 2017., u psećem parku Utrine će se održati radionica Pazi.Mazi.Voli.

Radionica je namijenjena svim budućim i sadašnjim vlasnicima pasa, svim volonterima i zaštitarima. Od 10 do 13 sati moći ćete pitati sve što vas zanima o odgoju pasa, kako razviti što kvalitetniji odnos s ljubimcem, posavjetovati se kako riješiti manje probleme ili kako pružiti psu još više.

Odgovorno i aktivno vlasništvo je glavni cilj ovih radionica, a održat će se i u drugim psećim parkovima u Zagrebu. Inicijativa pazi.mazi.voli predstavljena je na panelu početkom travnja 2017. godine pod nazivom "Odgovorno vlasništvo – rješenje za 15.000 napuštenih pasa u Republici Hrvatskoj", gdje je istaknuto kako udomljavanje pasa bez konstantne edukacije i podizanja svijesti vlasnika postaje zapravo "Sizifov posao".

Inicijativa je pokrenuta u suradnji Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo i Purina Adriatic. Iz Udruge Indigo nam kažu kako je otprilike 15.000 pasa godišnje napušteno, a od njih nešto više od 4000 pronađe svoj zauvijek dom. Kako ne biste bili jedan od onih koji je posustao radi problema sa svojim ljubimcem, pozivamo vas da se odazovete radionici pazi.mazi.voli.

Za sva pitanja i savjete na raspolaganju će vam biti trener Vedran Kapelčan te volonteri Udruge Indigo, a kako je bilo na prošloj radionici pogledajte u videu.

Pročitajte više