Čudo: Mačka skočila s četvrtog kata zgrade u Zagrebu i prošla bez ogrebotine

AKO mačka ima devet života, ovoj ih je ostalo osam. Skočila je s četvrtog kata jedne zgrade u Primorskoj ulici, u centru Zagreba i prošla bez ijedne ozljede.

Mačka navodno živi u jednom od susjednih dvorišta u Klaićevoj ulici. Dobro poznaje svoj kvart i suvereno se njime kreće te istražuje dvorišta i zgrade. Tako je izašla na krov zgrade čiji se zidovi obnavljaju zbog oštećenja nastalih u potresu, ali ni nakon par dana nije uspjela sići. Zato su stanari pozvali djelatnike Azila Dumovec, a oni Javnu vatrogasnu postrojbu grada Zagreba.

"Mačku smo uočili na jednoj terasi, no ni vatrogasci joj nisu mogli prići. Mnogo se ljudi iz te zgrade i onih okolnih angažiralo kako bi se došlo do vlasnika stana na čijoj se terasi zadržavala mačka. Dok smo mi čekali da uđemo u taj stan, mačka je odlučila skočiti. S četvrtog je kata pala ravno u veliku plastičnu posudu u kojoj su bili otirači za cipele. Zaprepašteno smo gledali njezin pad i ostali zatečeni kad se mačka ustala i odšetala dalje. Spustili smo se i preuzeli je. Mačka je pri padu zadobila samo malu ogrebotinu ispod njuškice", kažu iz Dumovca.

Mačku su za svaki slučaj odvezli u Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba kako bi je pregledao veterinar. Ništa nije slomila, ali nekoliko dana će ondje provesti na promatranju.

 

Pročitajte više