Curicu šokirala životinja koja se sakrila u božićnom drvcu, danima je živjela tu

Foto: Katie Newman

SVI MI dobro znamo da su stabla prirodna staništa divljih ptica, no rijetko tko bi očekivao takvu jednu životinju u svom božićnom drvcu. Zar ne? Unatoč tomu, jedna se djevojčica suočila upravo s tim. Desetogodišnja India Newman divila se ukrasima na svom božićnom drvcu, a onda se jedan okrenuo prema njoj i pogledao je u oči.

Zbunjena i preplašena, sa suzama u očima otrčala je do mame i rekla joj da je užasno plaši jedna sovica. Mama je, naravno, pomislila da se radi o jednoj od desetak sovica kojima su ukrasili bor, a kada je došla u dnevni boravak, imala je što vidjeti. Živa sova skrivala se iza gustih grana i zbunjeno ih gledala.

Božićno drvce kupili su nedugo nakon Dana zahvalnosti te su ga držali u dvorištu pa se sovica ugnijezdila i završila u njihovom domu. Nazvali su društvo za zaštitu životinja, a oni su im rekli da je namame sirovim pilećim mesom i stave u boks.

Pticu nije bilo teško namamiti jer nije jela danima. Odnijeli su je u zamračenu prostoriju te je pustili van u suton. Oko 21 sat ptice više nije bilo u boksu, a India kaže da je navečer i dalje može čuti kako glasno zavija. 

Pročitajte više