Kako prepoznati da je pas bio u doticaju s otrovom?

Foto: Instagram

TOPLIJE vrijeme dovodi do toga da vlasnici s ljubimcima provode sve više vremena u šetnji i u prirodi. Međutim, uz brojne dobrobiti koje šetnja i istraživanje novih prostora sa psom donosi, postoje i neke opasnosti na koje vlasnici moraju obratiti pozornost. 

Osim što je važno zaštiti ljubimce od vanjskih nametnika, buha i krpelja, trovanje pasa nažalost, realna je opasnost s kojom se susreću svi vlasnici kod izvođenja svojih ljubimaca u šetnju.

Zbog toga je vrlo važno pratiti svoje ljubimce tijekom šetnje i znati prepoznati simptome trovanja.

Simptomi su različiti, a brzina kojom će se ispoljiti ovisi od vrste otrova. Nekad je dovoljno da pas samo onjuši otrov, nekad prođe i nekoliko dana od unosa otrova u organizam do prvih simptoma, pa morate biti pažljivi.

Simptomi koji se javljaju nakon trovanja su povraćanje, dijareja, dijareja s primjesama krvi, obilna salvacija odnosno lučenje sline, grčevi u mišićima i konvulzije. 
Kod i najmanje sumnje na trovanje, odmah konzultirajte veterinara koji će napraviti adekvatne testove. Situacija je to u kojoj zaista ne treba oklijevati, jer pravovremena reakcija može spasiti život vašem četveronožnom prijatelju. 

Kod i najmanje sumnje na trovanje, ODMAH konzultirajte veterinara koji će napraviti adekvatne testove. Situacija je to u kojoj zaista ne treba oklijevati jer pravovremena reakcija može spasiti život vašem četveronožnom prijatelju. 

Pročitajte više