Mačka Kaya prava je slatkica, ali zbog urođene deformacije ne može pronaći dom

Foto: Facebook

MAČKA Kaya samo je jedna od napuštenih životinja koje se nalaze u kanadskom skloništu The Ontario Rescue. Iako je Kaya zvijezda interneta, nitko je dosad nije htio udomiti zbog njezinog lica. Kaya je rođena s abnormalnošću lica zbog koje stalno izgleda mrzovoljno. 

Odelkis Barrera je osnivačica skloništa i znala je da mora pomoći malenoj mački. Kaya je od srpnja u njezinom skloništu, a kada je stigla, imala je samo četiri tjedna, bila je dehidrirana, pothranjena i prekrivena buhama i krpeljima. Nakon što je dana na skrb udomiteljima, ubrzo je dobila na težini i počela pokazivati svoju osobnost. 

Iz skloništa dodaju da je Kaya vrlo privržena i zaigrana mačka te da je osvojila srca svih. 

"Sjajno se slaže sa svojim udomiteljskim obiteljima, drugim mačkama i psima. Sve što želi je maziti se", rekli su iz skloništa za The Dodo. 

Ipak, kad se ne mazi s udomiteljima, voli se igrati sa svojom omiljenom igračkom - kartonskom kutijom. 

"Kaya provodi sate igrajući se u svojoj kutiji", istaknuli su volonteri iz skloništa. 

Kaya je nedavno bila na operaciji koja joj je pomogla da bolje vidi i ublažila nelagodu u očima. Iako joj vid i dalje nije najbolji, naučila je kako se kretati i uvijek uspije uočiti ako joj netko prilazi. 

Sada ima pet i pol mjeseci, a jedino što volonteri skloništa žele je da pronađe dom. 

"Želimo lijepo okruženje i dom u kojem će joj se posvetiti potrebno vrijeme. Dobro se slaže i s drugim životinjama tako da je i to njezina prednost", istaknuli su. 

Pročitajte više